Επικαιρότητα

Αγαπηδάκη – Γαστρεντερίτιδα: 46 κρούσματα στη Θεσσαλία, τα 3 σχετίζονται με τις πλημμύρες

Το αποτεφρωτήριο στην Λάρισα δεν είναι προσβάσιμο - Τα νεκρά ζώα μεταφέρονται στη Βέροια για καύση

Συνολικά έχουν καταγραφεί 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, από τα οποία τα 6 χρειάστηκαν νοσηλεία και μόνο 3 σχετίζονται με παθογόνο νόσο που σχετίζονται με τις πλημμύρες, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρ. Αγαπηδάκη.
Η κα Αγαπηδάκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των νεκρών ζώων, καθώς αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες και το αποτεφρωτήριο στην Λάρισα δεν είναι προσβάσιμο. Τα νεκρά ζώα μεταφέρονται στη Βέροια για καύση.
Σχετικά με την βοήθεια στους κατοίκους, εξήγησε ότι συγκεντρώνεται στο κτίριο της Περιφέρειας και αποστέλλεται στα χωριά ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων.

Επανέλαβε τους τρεις άξονες του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας στις πληγείσες περιοχές, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος είναι η επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων σε όλη τη Θεσσαλία που βασίζεται στην καθημερινή ενημέρωση από τις 26 δομές υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ο δεύτερος άξονας η εντομολογική επιτήρηση, καθώς τα προβλήματα με τα κουνούπια θα εμφανιστούν με την αποστράγγιση των υδάτων, περίπου σε 10 ημέρες και ήδη οποθετούνται ειδικές παγίδες ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα.
Ο τρίτος άξονας είναι η καταλληλότητα του νερού και για αυτό γίνονται δειγματοληψίες 3 φορές κάθε εβδομάδα από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu