Ανατροπές στη Βουλή στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς η προσπάθεια της κυβερνητικής πλευράς να δημιουργήσει μπάχαλο δεν πέρασαν, έπειτα από παρέμβαση γαλάζιου βουλευτή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος έχει εκφράσει δημόσια τη διαφοροποίησή του από τη γραμμή Μαξίμου στο σκάνδαλο υποκλοπών, συντάχθηκε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ζητούσαν ακρόαση των προσώπων που έχουν κληθεί σε δύο ομάδες.
Η πρόταση αυτή ήταν η αντίθετη με το τσουβάλιασμα και των εννέα σε μια εξέταση, όπως επιχείρησε να προωθήσει η Ν.Δ. με προφανή σκοπό να συσκοτίσει και να αποδυναμώσει τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων.
Τελικά, μετά την «ανταρσία» Τζαβάρα, οι αριθμητικοί συσχετισμοί άλλαξαν, η Νέα Δημοκρατία υπέστη ήττα και η ακρόαση θα γίνει σε δύο γκρουπ.
Πρώτα θα εξετασθούν οι “πρώην”, δηλαδή ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, οι πρώην διοικητές της υπηρεσίας επί Τσίπρα- Καμμένου και επί Σαμαρά- Βενιζέλου, Γιάννης Ρουμπάτης και Θόδωρος Δραβίλλας.
Και μετά οι “νυν”, δηλαδή ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, οι εισαγγελείς εφετών, Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - Ανακοίνωση Τιμής Διαπραγμάτευσης
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








