Αφορά το χαράτσι των 100.00 δολαρίων που επέβαλε ο πρόεδρος Τραμπ στις νέες βίζες H-1B για άδειες παραμονής εξειδικευμένων ξένων εργαζομένων
Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ κατέθεσε την Πέμπτη αγωγή κατά του νέου τέλους των 100.000 δολαρίων που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις νέες βίζες H-1B για άδειες παραμονής εξειδικευμένων ξένων εργαζομένων.
Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, που όπως αναφέρει εκπροσωπεί 300.000 επιχειρήσεις, υποστηρίζει ότι ο Τραμπ ξεπέρασε τις εξουσίες του και ότι το έκτακτο τέλος θα αποδιοργανώσει το πολύπλοκο σύστημα θεωρήσεων που έχει θεσπίσει το Κογκρέσο. Πρόκειται για την πρώτη αγωγή του Επιμελητηρίου κατά της κυβ έρνησης Τραμπ στη δεύτερη θητεία του.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, το νέο τέλος θα αναγκάσει τις εταιρείες είτε να αυξήσουν δραματικά το κόστος εργασίας είτε να προσλάβουν λιγότερους ειδικούς. Πολλά μέλη του, λέει, εξετάζουν να μειώσουν ή και να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα H-1B, κάτι που θα πλήξει επενδυτές, πελάτες και υφιστάμενους εργαζόμενους.
Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε άμεσα.
Το τέλος αμφισβητείται και σε άλλη αγωγή, που κατέθεσαν συνδικάτα, εργοδότες και θρησκευτικές οργανώσεις σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι οι άδειες H-1B χρησιμοποιούνται για να αντικαθίστανται Αμερικανοί εργαζόμενοι με φθηνότερους ξένους. Επιχειρηματικοί φορείς και μεγάλες εταιρείες απαντούν ότι οι βίζες καλύπτουν πραγματική έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού. Συνήθως, οι εργοδότες πληρώνουν 2.000-5.000 δολάρια σε τέλη (οι περισσότερες αιτήσεις κοστίζουν κάτω από 3.600 δολάρια).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aktor: Αναθεωρεί το αναπτυξιακό πλάνο και προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως €140 εκατ.
- Τσίπρας από το Παλλάς: Επιστρέφω για να ενώσω την προοδευτική παράταξη (vid)
- Βρετανία: Απαγόρευση διαφημίσεων Nike, Superdry και Lacoste για παραπλανητικά μηνύματα περί βιωσιμότητας
- Μαύρη Θάλασσα: Εκτινάχθηκαν 250% τα ασφάλιστρα μετά τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με ήπια κέρδη – Βουτιά 9,86% από Hugo Boss
- Μπέργκαμ σε Παπασταύρου για ενεργειακή συμφωνία: «Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο»
- Θεοδωρικάκος για διευκόλυνση επενδύσεων: «Όταν λέμε fast-track, θα είναι fast-track»
- «Φρένο» Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα παραβιάσει τη Συνθήκη της ΕΕ σχετικά με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








