Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η επένδυση για την επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης θερμοκηπιακής μονάδας για την παραγωγή υδροπονικών σπορόφυτων στην Αλεξάνδρεια Θεσσαλονίκης
Με απόφαση του του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση – οριστικοποίηση του κόστους και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης της επιχείρησης AGRIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΠΟΡΟΙ-ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ με δ.τ. «AGRIPLANT ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ». Η επένδυση αφορά στην «Επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης θερμοκηπιακής μονάδας για την παραγωγή υδροπονικών σπορόφυτων», στο Κλειδί της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας, του Νομού Θεσσαλονίκης συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1.203.704,35 € και συνολικής ενίσχυσης 541.666,96 € εκ των οποίων 67.109,76 € με τη μορφή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και 474.557,20€ με τη μορφή της ενίσχυσης φορολογικής απαλλαγής συμβατικής επένδυσης, με τους εξής όρους:
1. Ημερομηνία ολοκλήρωσης της επένδυσης είναι η 23-3-2022.
2. Το συνολικό οριστικοποιούμενο επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων τριών χιλιάδων επτακοσίων τεσσάρων ευρώ και τριάντα πέντε λεπτών (1.203.704,35 €) και το ενισχυόμενο στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εκατόν ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων τριάντα οκτώ ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (1.194.738,55 €).
3. Το ύψος της εξωτερικής χρηματοδότησης μέσω τραπεζικού δανείου τριετούς τουλάχιστον διάρκειας ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου πενήντα τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα ενός ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (1.054.571,55€), ποσοστό 100,00% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της συμβατικής επένδυσης.
4. Το ύψος της ενίσχυσης με τη μορφή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης ανέρχεται στο ποσό των εξήντα τριών χιλιάδων εβδομήντα πέντε ευρώ και δεκαπέντε λεπτών (63.075,15€), που αποτελεί ποσοστό 45,00% της συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης χρηματοδοτικής μίσθωσης (140.167,00€).
5. Το ύψος της ενίσχυσης με τη μορφή της ωφέλειας φορολογικής απαλλαγής συμβατικής επένδυσης ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτών (474.557,20 €) που αποτελεί ποσοστό 45,00% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της συμβατικής επένδυσης.
6. Πληρείται ο όρος της παρ. 2 του άρθρου 6 της απόφασης υπαγωγής περί διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (66,95 ΕΜΕ) και δημιουργίας των μισών τουλάχιστον νέων θέσεων εργασίας κατά την ολοκλήρωση της επένδυσης (0,50>0,25 ΕΜΕ) καθώς και του ποσοστού των πτυχιούχων σε αυτές (100%).
Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται στην επιχείρηση AGRIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΠΟΡΟΙ- ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ
i. το δικαίωμα έναρξης χρήσης της ωφέλειας του κινήτρου της φορολογικής απαλλαγής συμβατικής επένδυσης μέχρι του ποσού των τετρακοσίων εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτών (474.557,20 €),
ii. η καταβολή επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης μέχρι του ποσού των εξήντα τριών χιλιάδων εβδομήντα πέντε ευρώ και δεκαπέντε λεπτών (63.075,15 €).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΛΑΝΑΚΑΜ: Στα 1,24 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το α΄εξάμηνο
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Μειωμένα 12,2% στα 34,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Real Consulting: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό για είσοδο στην Κύρια Αγορά – Το χρονοδιάγραμμα
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο νήμα με +0,7%, άλμα 4,84% από Lamda
- Jumbo: Αύξηση 8% στις πωλήσεις και 5,11% στα οργανικά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Σκλαβενίτης για το πρόστιμο: Δεν παρανομήσαμε, στρεφόμαστε κατά παντός υπευθύνου
- Ζελένσκι στον ΟΗΕ: «Αν ένα έθνος θέλει ειρήνη, πρέπει να δουλέψει πάνω στα όπλα»
- Βερέμης, Δοξιάδης δημιουργούν το Big Pi Growth I, fund για επενδύσεις τεχνολογίας στην ΝΑ Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις