Με εκτροπές η κυκλοφορία σε Ημαθία, Ευζώνους, Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και στα σύνορα στην Δοϊράνη
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες καθώς, εκτός από τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, στο τελωνείο των Ευζώνων και στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 στην Καρδίτσα το βράδυ της Δευτέρας, αγρότες της Ροδόπης έκλεισαν την Εγνατία Οδό στο ύψος του δυτικού κόμβου Κομοτηνής στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη.
Με εκτροπές η κυκλοφορία σε Ημαθία, Ευζώνους, Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και στα σύνορα στην Δοϊράνη.
Στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις οι αγρότες αποφάσισαν παραμονή όλο το 24ωρο, ενώ στις Σέρρες, νέο μπλόκο στον Προμαχώνα αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης, από γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που συμμετείχαν στη Γενική συνέλευση, το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Λευκώνα.
Αγρότες του νομού Κιλκίς προχώρησαν με τα τρακτέρ τους στον αποκλεισμό της εισόδου και της εξόδου του τελωνείου των Ευζώνων. Η αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό, ωστόσο οι αγρότες, που γνωρίζουν καλά την περιοχή, κατάφεραν μέσα από χωράφια να περάσουν και να κλείσουν την είσοδο του τελωνείου.
«Αναμένονται οι ώρες αποκλεισμών στα τελωνεία»
Στην Εγνατία Οδό αναμένεται συγκέντρωση αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, ενώ σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προχώρησαν αιφνιδιαστικά λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Πρόκειται για σημείο στην παράκαμψη μέσω της οποίας διεξαγόταν μέχρι τώρα η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της κινητοποίησης που είναι σε εξέλιξη στα διόδια των Μαλγάρων.
Ανοιχτός είναι ο δρόμος στο τελωνείο της Δοϊράνης, των Ευζώνων, όπου προηγήθηκε αποκλεισμός. Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο μπλόκο στο τελωνείο των Κήπων, από τους αγρότες του Έβρου όπου επί ποδός βρίκσονται και οι κτηνοτρόφοι.
Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε ότι την Τρίτη το απόγευμα όλα τα τρακτέρ από Σουφλί, Τυχερό, Πέπλο, Φέρες, Λουτρά και των υπολοίπων χωριών θα μεταφερθούν στο Τελωνείο των Κήπων» , ενώ αγροτικά μηχανήματα ήδη έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του ΚΤΕΛ.
Σήμερα αναμένεται να διευκρινιστεί πότε και ποιες ώρες θα γίνονται οι αποκλεισμοί και αν θα είναι στα δύο ρεύματα ή αν θα είναι στο ένα ρεύμα.
Αναμένεται επίσης να διευκρινιστεί τι θα γίνει με το μπλόκο της Επανομής και της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πάσα πιθανότητα οι αγρότες θα φτάσουν στο αεροδρόμιο και επιπλέον διατυπώνεται πρόθεση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Την Τρίτη όλοι οι αγροτικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας συναντώνται στην Ελευθερούπολη για να ληφθεί απόφαση ως προς τη συνέχεια των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκος Μποτρότσος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασία: Σφοδρές βροχοπτώσεις με πάνω από 600 νεκρούς στην Ινδονησία από τις πλημμύρες
- Βιβλία παντού: Μετά τον Άδωνη και πριν τον Τσίπρα, παρουσίαση και για τον Οδ. Αθανασίου της Lamda
- Δικαστική απόφαση-ορόσημο για BYTE: Αποκτά το 100% της ΑΝΤΑΚΟΜ
- Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Λ. Αθηνών και Αττική Οδό
- Αγρότες: Μπλόκα από τη Νίκαια ως τον Εβρο – Πού γίνονται εκτροπές
- Συμφωνία ΗΠΑ και Βρετανίας για μηδενικούς δασμούς στα φάρμακα, αλλά το NHS θα πληρώνει περισσότερα…
- Starbucks: Διακανονισμός 35 εκατ. δολαρίων για παραβιάσεις εργατικής νομοθεσίας στη Νέα Υόρκη
- Συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Μόσχα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








