Η αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να είναι 25μελής
Για τις 15:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επανέλαβαν μέσω του ΕΡΤnews την πρόθεση της κυβέρνησης για διάλογο.
Παράλληλα, τα μπλόκα που τάσσονται με την απόφαση της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής μπλόκων δηλώνουν αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να είναι 25μελής.
Είναι εκπρόσωποι 14 μπλόκων, καθώς και αγροτικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων.
Σημειώνεται πως στον σημερινό διάλογο αρνήθηκαν να συμμετάσχουν αγρότες από 57 μπλόκα, ωστόσο όπως προκύπτει από τη λίστα με τα ονόματα των εκπροσώπων των αγροτών που βρίσκονται τώρα στο Μαξίμου, συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι από το «μέτωπο» του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.
Λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Τρίτης (13/01/26) αντιπροσωπεία 25 αγροτών έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να προσβλέπει σε εκτόνωση της κρίσης, τη στιγμή που οι «σκληροί» των μπλόκων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων.
Στην έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός θα κάνει μια σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση.
Από πλευράς κυβέρνησης παρόντες είναι οι: Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θάνος Πετραλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αντώνης Φιλιππής, ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Αργυρώ Ζέρβα, ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Πρόεδρος ΕΛΓΑ, Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιώργος Μυλωνάκης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CSG: Ο τσέχικος όμιλος ετοιμάζεται για Euronext και θέλει να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο χώρο της άμυνας
- Το HBO Max ήρθε στην Ελλάδα – Ποιο το κόστος συνδρομής
- ΗΠΑ: Στο 2,7% ο πληθωρισμός (CPI) τον Δεκέμβριο
- Ο Ρούτε έκανε τον «Κινέζο» όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
- Reuters: Επανεκκινούν οι εξορύξεις και οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
- Παπαστεργίου: Σε πλήρη λειτουργία οι «έξυπνες κάμερες» στους δρόμους τις επόμενες ημέρες
- Αγρότες: Τρακτέρ απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό στον Πλατύκαμπο Λάρισας (βίντεο)
- Άμεσα η καθαίρεση της Μαρίας Καρυστιανού από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τεμπών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








