Αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό και σαφείς υπαινιγμούς για την τουρκική προκλητικότητα άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό σχέδιο.
«Διεκδικούμε και έμπρακτη αλληλεγγύη, όχι απλά στα λόγια, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος και στη φύλαξη των συνόρων, καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» τόνισε ενώ ερωτηθείς εάν η Ελλάδα πάρει περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δυστυχώς, οι συνολικοί πόροι οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για το προσφυγικό και τη φύλαξη των συνόρων σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις είναι μειωμένοι. Αυτό είναι ένα λάθος.
Είναι ένα λάθος διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε μια Ευρώπη η οποία προστατεύει τους πολίτες της και να μην διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους για να υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη ακόμη οικονομική ισχύ τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και να υποστηρίξουμε και τη Frontex, που είναι η ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξης των συνόρων.
Σε κάθε περίπτωση οι πόροι που θα πάρει η χώρα για τα ζητήματα αυτά θα είναι αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: «Λυπάμαι και θυμώνω, βλέποντας την ακρίβεια να ροκανίζει το εισόδημα…»
- Trastor: Από 18 Μαΐου σε διαπραγμάτευση οι νέες 150 εκατ. μετοχές
- Reuters: Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Karolos» πέρασε τα Στενά του Ορμούζ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν οι δείκτες καθώς το πετρέλαιο ανεβαίνει
- Κούβα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγγείλουν κατηγορίες στον 94χρονο Ραούλ Κάστρο
- GALAXY COSMOS MEZZ PLC - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - TRASTOR Α.Ε.Ε.Α.Π. 18 – 05 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 18 – 05 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








