Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από μία φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο εσωτερικό μιας εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο, όπως δήλωσαν δύο πηγές ασφάλειας στο Reuters. Το υπουργείο Υγείας της χώρας κάνει λόγο για 41 νεκρούς και 55 τραυματίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η αρχική έρευνα έδειξε βραχυκύκλωμα. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.
Η Γκίζα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κάιρο.
Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά.
«Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία. «Ακούσαμε έναν κρότο και σπίθες και φωτιά να βγαίνουν από το παράθυρο», είπε, λέγοντας ότι ο ίδιος και η κόρη του ήταν στο ισόγειο και μπόρεσαν να διαφύγουν.
Συλλυπητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ
Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών. Εξίσου, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα στέκεται «με πλήρη αλληλεγγύη στους στενούς μας φίλους, τον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο σφυρί το βιομηχανικό ακίνητο της «Ενωμένη Κλωστουφαντουργία» στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής
- Πάνω από 3,2 δις. ευρώ φέτος σε προνοιακά επιδόματα, ξεπερνούν τις δαπάνες της ΔΥΠΑ για την απασχόληση
- Ο επιχειρηματίας Βασίλης Δέρβος από τα ογκολογικά φάρμακα στα καλλυντικά
- Διανομή 1,45 εκατ. ευρώ από πτώχευση MALCO HELLAS ΑΒΕΤΤΕ σε δημόσιο και servicers
- Μήνυμα βιομηχάνων από την Αμβέρσα: «Χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- 95 Χρόνια Παπαστράτος: Από την καπνοβιομηχανία του 1930 στο εξαγωγικό hub καινοτομίας
- ΣΕΒ και ΣΒΣΕ συνυπογράφουν τη Διακήρυξη της Αμβέρσας για μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
- Μetlen: Νέα βουτιά στο Λονδίνο, βαρύ το τίμημα αξιοπιστίας από τη διάψευση προβλέψεων της διοίκησης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








