Μετά από προσφυγή περιβαλλοντικού και πολιτιστικού σωματείου κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και του Δήμου Αθηναίων
Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εκδικάσει τις επόμενες ημέρες 15 αιτήσεις ακύρωσης για να κρίνει αν είναι παράνομη η μεταβολή της χρήσης των ακινήτων από κατοικία σε Airbnb, σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές όπως το η Πλάκα όπου ισχύει προστατευόμενο πολεοδομικό καθεστώς και απαγορεύεται η λειτουργία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων.
Οι εταιρείες που ασχολούνται με τον χώρο του Airbnb αναφέρουν ότι μια πιθανή απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που κρίνει ότι αποτελούν τα “Airbnb” αλλαγή χρήσης των ακινήτων από κατοικία σε τουριστική χρήση, τινάζει στον αέρα τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στην Ελλάδα, πυροδοτώντας ένα ντόμινο οικονομικών και τουριστικών εξελίξεων.
Στο ΣτΕ προσέφυγε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό σωματείο με έδρα την Αθήνα και κατέθεσε 15 έως σήμερα αιτήσεις ακύρωσης, στρεφόμενες τόσο κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, όσο και κατά του Δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με αυτές ζητάει να ακυρωθούν οι πράξεις της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων με τις οποίες η τελευταία αρνήθηκε να σφραγίσει ακίνητα στην περιοχή της Πλάκας τα οποία λειτουργούν ως καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Φωτιά σε δασική έκταση στη Γορτυνία
- Φωτιά σε δασική έκταση στους Ρωγούς Καλαβρύτων
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πιέσεις έφεραν οι αποδόσεις των ομολόγων και το πετρέλαιο
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Προφήτη Ηλία Μήλου
- Δήμας: 27 Αυγούστου η επέκταση προς Καλαμαριά του μετρό Θεσσαλονίκης
- Αρμοδιότητες για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων
- ΥΠΕΝ για Antinero: «Τα 667 εκατ. ευρώ δεν αφορούν μία σύμβαση – Τα έργα κρίνονται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματα»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






