Προχωρά ο επενδυτικός σχεδιασμός σε real estate, ΑΠΕ και συμπληρωματικούς τομείς, όπως αναφέρει η εταιρεία
Ο Όμιλος AKTOR ολοκλήρωσε σήμερα την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 200 εκατ. ευρώ και η οποία θα υποστηρίξει επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ, σε υφιστάμενους, αλλά και καινούριους τομείς δραστηριοτήτων, που θα φέρουν νέες πηγές εσόδων και ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, όπως αναφέρει η εταιρεία.
Μέσα στο 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Όμιλος θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για εξαγορές στο Real Estate, τις ΑΠΕ, τις κατασκευές και το Facility Management, έχοντας ως στόχο το 2030 ο κύκλος εργασιών να φτάσει τα 3,240 δισ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 165 εκατ. ευρώ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το deal με την Prodea (ύψους 582 εκατ. ευρώ) που θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του σημαντικά ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικά που θα φέρουν νέα έσοδα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προχωρά στην εξαγορά έργων ΑΠΕ, τα οποία θα αυξήσουν την ισχύ του ενεργειακού του χαρτοφυλακίου κατά 132 MW, ενώ έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε περαιτέρω εξαγορές έργων 351 έργων ΑΠΕ την επόμενη περίοδο, αλλά και να προωθήσει επενδύσεις σε έργα αντλησιοταμίευσης συνολικής ισχύος 1,5 GW, τα επόμενα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος AKTOR – όπως αναφερόταν και στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- προχωρά στην εξαγορά ποσοστού 50,1% της εταιρείας ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ, η οποία εξειδικεύεται σε ηλεκτρομηχανολογικά έργα για να ενισχύσει τις κατασκευές, αλλά και ποσοστού 55% στον Όμιλο Oceanic Group of Companies, ο οποίος δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ασφαλείας και διαχείρισης εγκαταστάσεων και θα ενδυναμώσει την προσπάθειά του στο Facility Management.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αχαϊα: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές
- Μελόνι: Υπάρχουν μικρά περιθώρια για ειρήνη στην Ουκρανία
- Air Canada: Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα λόγω της απεργίας των αεροσυνοδών
- Τουρκία: Απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Πάτρα: Προθεσμία για τη Δευτέρα στον 25χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό
- Πούτιν σε Τραμπ: Σταματάω τον πόλεμο με αντάλλαγμα το Ντόνετσκ
- ΗΠΑ: Πρόσφεραν στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά αποκλείουν ένταξη στη Συμμαχία
- Airbus: Το A320 εκθρονίζει το Boeing 737 και γράφει ιστορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις