Δύο φορείς υπέβαλαν το πρωί φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, αξίας 292 εκατ. ευρώ, για την ανάθεση σε ιδιώτη της 11ετούς σύμβασης συντήρησης και λειτουργίας του Μετρό της Θεσσαλονίκης.
_x000D_
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις – Hitachi και την ιταλική AZIENDA TRANSPORTI MILANESI (ATM) με την Egis, δημοτικό φορέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Μιλάνου.
_x000D_
Όσον αφορά τους Έλληνες μνηστήρες που δεν υπέβαλαν εν τέλει προσφορά, παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει, αυτοί ήταν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Mytilineos, Intrakat και Κοπελούζος.
_x000D_
Από την άλλη πλευρά οι ξένοι πιθανοί ενδιαφερόμενοι φέρεται να είναι η Keolis και η Alstom.
_x000D_
Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις – Hitachi κατασκευάζει τη βασική γραμμή του Μετρό της συμπρωτεύουσας και την επέκταση στα ανατολικά.
_x000D_
Το μοντέλο του ιδιώτη που θα λειτουργεί Μετρό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
_x000D_
Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει καθυστερήσει και είναι πλέον αρκετά πιθανό να ολοκληρωθεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης και να μην υπάρχει ανάδοχος να το λειτουργήσει.
_x000D_
Η εκτίμηση είναι ότι η βασική γραμμή θα ολοκληρωθεί έως το τέλος 2023.
_x000D_
Ωστόσο, βάσει τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε από τη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες παρέχεται η δυνατότητα κατ’ εφαρμογή των άρθρων 132 και 156 του ν. 4412/2016 (Α’ 147), ανάθεσης από την Αττικό Μετρό υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης (βασικό έργο και επέκταση προς Καλαμαριά) στον κατασκευαστή για χρονικό διάστημα 2 ετών με δυνατότητα προαίρεσης για ένα ακόμη έτος, αμέσως μετά την περίοδο κατασκευής του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παγωμένος ο Μάρτιος για το εμπόριο: Δηλώσεις Ν. Μαραβέγια, Στ. Καφούνη για ακρίβεια, επάρκεια, αύξηση κόστους
- Ο MSCI Αναβαθμίζει την Ελληνική Κεφαλαιαγορά σε Καθεστώς «Ανεπτυγμένης Αγοράς»
- Reuters: Αμερικανικό πετρέλαιο στη Motoroil για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια
- Πρωτοβουλία Κίνας και Πακιστάν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
- Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη, Κακλαμάνη για μετάθεση συζήτησης στη Βουλή για κράτος δικαίου και υποκλοπές
- Αραχτσί: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, απλώς λαμβάνουμε μηνύματα από τον Γουίτκοφ
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








