Επιχειρήσεις

Aktor: Υπερκάλυψη πάνω από τρεις φορές και απόδοση 4,70% για το ομόλογο των 140 εκατ. ευρώ

Financialreport.gr

Αλέξανδρος Εξάρχου: Θα μας επιτρέψει να κάνουμε πραγματικότητα το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας, υλοποιώντας το πλάνο διαφοροποίησης των εσόδων μας και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους και την κοινωνία

Ο Όμιλος AKTOR ανακοίνωσε τα στοιχεία της δημόσιας προσφοράς ομολογιών που ολοκληρώθηκε  σήμερα Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 και η οποία έξοδος στις αγορές έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του ομίλου. Η έκδοση ύψους 140 εκατ. ευρώ αποτελεί ορόσημο για την μέχρι σήμερα πορεία του Ομίλου και στοχεύει στη χρηματοδότηση της περαιτέρω επιχειρηματικής ανάπτυξής του, με έμφαση στην αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών και τη δημιουργία αξίας για μετόχους και κοινωνία.

Το πενταετές ομόλογο συγκέντρωσε ιδιαίτερα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η δημόσια προσφορά των 140.000 κοινών ομολογιών προσέλκυσε ζήτηση 440,7 εκατ. ευρώ, με την υπερκάλυψη να υπερβαίνει το τριπλάσιο του ζητούμενου ποσού. Η τελική απόδοση των ομολογιών διαμορφώθηκε στο 4,70%, που ήταν το χαμηλό όριο του εύρους της απόδοσης 4,7-5%. Ποσοστό 53,6% των ομολογιών κατανεμήθηκε σε ιδιώτες επενδυτές και 46,4% σε ειδικούς επενδυτές, στοιχείο που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη τόσο της ευρύτερης επενδυτικής βάσης όσο και των θεσμικών.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ο Όμιλος AKTOR βγήκε στις αγορές με την έκδοση ενός σημαντικού ομολογιακού δανείου. Η υπερκάλυψή του με μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών συνιστά μια σημαντική επιτυχία, αλλά και μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στον στρατηγικό μας σχεδιασμό όσο και στο σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου. «Η επιτυχημένη αυτή έκδοση θα μας επιτρέψει να κάνουμε πραγματικότητα το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας, υλοποιώντας το πλάνο διαφοροποίησης των εσόδων μας και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους και την κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξάρχου υπογράμμισε ακόμη ότι ο Όμιλος «οικοδομεί με συνέπεια τον νέο AKTOR», με στόχο τον πολλαπλασιασμό των μεγεθών του και τη συγκρότηση ενός επιχειρηματικού οργανισμού που θα πρωταγωνιστεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Όσοι έχουν ήδη εμπιστευτεί το όραμά μας, αισθάνονται δικαιωμένοι με την επιλογή τους. Η εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας μας δίνει δύναμη να ανεβάσουμε τον πήχη και να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αισιοδοξία», σημείωσε.

Τα αντληθέντα κεφάλαια του ομολόγου θα διοχετευθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου τα επόμενα χρόνια, με έμφαση σε εξαγορές και σε επενδύσεις σε έργα ΣΔΙΤ και Παραχώρησης, Ενέργεια και Real Estate. Επιπλέον, ποσό περίπου 24 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

Συντονιστής κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης της δημόσιας προσφοράς ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Κύριοι ανάδοχοι ήταν η Credia Bank, η Optima Bank και η Euroxx, ενώ στην ομάδα των αναδόχων συμμετείχαν ακόμη οι Ambrosia Capital, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και Pantelakis Securities.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu