Στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετέβη την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Ιωάννη Σαρμά.
Μετά την συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους».
«Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και την ανεπάρκεια της διοίκησης και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά.
«Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά. «Γι’ αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια καθετί δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζιοι golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων», ανέφερε σημειώνοντας πως αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση.
«Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών. Και αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτήν τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις