Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά και του ΠΑΣΟΚ προς τον Λοβέρδο
Την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποτυπώνει μεταξύ άλλων το β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO -παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.
Συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στην εν λόγω υπόθεση, με μόλις 5% να θεωρεί δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, φαίνεται πως πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο… «Κανένας», με 44%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας με 27%. Βέβαια, στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο «Κανένας» έχει μόλις 7%, με τον υπουργό Άμυνας να συγκεντρώνει 50% και να αφήνει πολύ πίσω τους υπόλοιπους. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης.
Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, το ενδιαφέρον των πολιτών δεν φαίνεται ιδιαίτερο, αν και σε ποσοστό 80% οι ψηφοφόροι αναφέρουν ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» τη ζωή μας.
Τέλος, οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου – 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου.
Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες».
Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν ένας στους δύο σημερινούς αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο – κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δυνητικά θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον κατορθώσει να τους «επαναπατρίσει» ως τις 9 Ιουνίου.
Αναλυτικά, τα ευρήματα της δημοσκόπησης:









ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CrediaBank: Η Μαρία Γκράβα Γενική Διευθύντρια Θυγατρικών Εξωτερικού και Διοικητικής Αποτελεσματικότητας
- Ο Β. Μαρινάκης στηρίζει οικονομικά τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ, που τραυματίστηκαν σε συμπλοκές
- Volotea: Η αεροπορική εταιρεία με μέτοχο την Aegean αναμένει φέτος τα ”καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της”
- Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Astrobank
- Εθνική Τράπεζα: Νέα μέλη του Δ.Σ. οι Μιχάλης Τσαμάζ και Oscar Rodriguez
- Motor Oil: Στις 23/12 η αποκοπή προσωρινού μερίσματος 0,35 ευρώ
- Νέα ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τη σύμβαση 717 και το φρένο στην έρευνα για τα Τέμπη
- Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αυξημένη κίνηση, μειωμένα κέρδη στο εννεάμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








