Πολιτική

Alco: Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το Μάτι λέει το 77% – Πρώτος υπουργός ο… κανένας με 44%

Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά και του ΠΑΣΟΚ προς τον Λοβέρδο

Την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποτυπώνει μεταξύ άλλων το β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO -παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στην εν λόγω υπόθεση, με μόλις 5% να θεωρεί δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, φαίνεται πως πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο… «Κανένας», με 44%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας με 27%. Βέβαια, στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο «Κανένας» έχει μόλις 7%, με τον υπουργό Άμυνας να συγκεντρώνει 50% και να αφήνει πολύ πίσω τους υπόλοιπους. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, το ενδιαφέρον των πολιτών δεν φαίνεται ιδιαίτερο, αν και σε ποσοστό 80% οι ψηφοφόροι αναφέρουν ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» τη ζωή μας.

Τέλος, οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου – 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου.

Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες».

Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν ένας στους δύο σημερινούς αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο – κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δυνητικά θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον κατορθώσει να τους «επαναπατρίσει» ως τις 9 Ιουνίου.

Αναλυτικά, τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

01_12.webp

01b.webp

02_9.webp

05_7.webp

06_1.webp

08_2.webp

09_1.webp

10_3.webp

11_3.webp

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu