Η Δανία θα μπορούσε να είναι η επόμενη χώρα που θα αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της αρνείται να υποχωρήσει και να κάνει πληρωμές σε ρούβλια (σ.σ. να εφαρμόσει δηλαδή το νέο σύστημα πληρωμών, ανοίγοντας δύο λογαριασμούς, έναν σε ξένο νόμισμα και έναν σε ρούβλια στην Gazprombank, για να μην παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας).
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Orsted A/S προετοιμάζεται ότι η Gazprom θα διακόψει μια από τις μεγαλύτερες πηγές καυσίμων στη Δανία, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει εναλλακτικές προμήθειες στην ευρωπαϊκή αγορά χονδρικής. Η προθεσμία πληρωμής λήγει την Τρίτη και η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει σε ευρώ, ανέφερε.
«Υπάρχει κίνδυνος η Gazprom Export να σταματήσει να προμηθεύει φυσικό αέριο την Orsted», ανέφερε σε δήλωση που εστάλη μέσω email.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








