Τι υποστηρίζει – Τι ερευνούν οι αρχές
Την πόρτα εισαγγελέα και ανακριτή περνά σήμερα ο 59χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη για κατασκοπεία, καθώς βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στρατιωτικούς και το λιμάνι της πόλης. Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά από σύλληψη ομογενή στη Λιθουανία, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο που τον είχε στρατολογήσει.
Ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής, που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα κατασκοπείας, πέρασε ήδη την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να οδηγηθεί στην εισαγγελέα και στην ανακρίτρια για την απαγγελία κατηγοριών και την απολογία του, ώστε στη συνέχεια να κριθεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι.
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη στη Λιθουανία του 52χρονου στρατολόγου του, ομογενούς από την πρώην Γεωργία που ζούσε στη Θεσσαλονίκη.
Με τη σύλληψή του ο 59χρονος, ο οποίος ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε στρατολογηθεί για να βγάζει φωτογραφίες το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στρατόπεδα και στρατιωτικό προσωπικό άλλων χωρών που βρίσκονταν στην Αλεξανδρούπολη αυτές τις ημέρες για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες.
Συγκεκριμένα, ο 59χρονος δράστης κατηγορείται ότι διαβίβαζε το υλικό, μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής, στον στρατολόγο του για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρακτορείο διανομής Αργος: 24ωρη απεργία, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη 18/06
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca, βλέπει τιμή στόχο 28,80 ευρώ
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ το 2024 – Κινητήριος “μοχλός” επενδύσεις και κατανάλωση
- METLEN: Ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία
- Θ. Κιουρτζής: “Εγινε μεγάλος ντόρος για τις αυξήσεις στα καύσιμα λόγω Μέσης Ανατολής”
- Σύρος: Στην ελίτ των ευρωπαϊκών πολιτιστικών προορισμών
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ιαπωνία: Η κεντρική τράπεζα διατηρεί τα επιτόκια – Μειώνει σταδιακά τις αγορές ομολόγων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις