Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν συμφώνησε νέους φόρους με τους δανειστές διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στις συσκέψεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με τους θεσμούς.
«Δεν είδα στυγνούς και κυνικούς ανθρώπους» τόνισε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας πως στα θέματα φορολογίας υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι.
Ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας είπε πως αυτά θα αλλάξουν με στόχευση να πληρώσουν υψηλότερα τέλη τα μεγάλα και ακριβά.
«Θα καθυστερήσουμε να τα βγάλουμε για να μπορέσουμε να είναι πιο δίκαια» είπε ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος αναφορικά με την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποστήριξε πως η σχετική συζήτηση για την εύρεση ισοδύναμων δεν έχει κλείσει και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση.
Ο κ. Αλεξιάδης ρωτήθηκε για την πλήρωση της θέσης της γενικής γραμματείας δημόσιων εσόδων και σημείωσε ότι πιθανότατα σήμερα ή αύριο θα βγει νέα προκήρυξη ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, υποστήριξε πως φέτος θα δοθούν τα μισά λεφτά, και οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζουν πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Νέο ρεκόρ από τον DAX
- Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για την δεύτερη δόση – Μέχρι 30 Μαΐου η καταβολή
- Ευρώπη Holdings: Η Intracom διέθεσε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου
- Κύκλωμα στα κτηματολογικά γραφεία: Στη φυλακή τρεις εμπλεκόμενοι – Έξι αφέθηκαν ελεύθεροι
- Ζαχαράκη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με 10 μέτρα για την βία στα Πανεπιστήμια
- Χατζηδάκης για ΒΟΑΚ: «Όπως κάθε Κρητικός, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος σήμερα»
- COSMOTE TELEKOM: Μεγάλος διαγωνισμός «Πάμε Άμπου Ντάμπι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις