Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Το πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Το ετήσιο συνολικό εισόδημα του ζεύγους Τσίπρα – Μπαζιάνα ανήλθε σε 93.645 ευρώ

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. και της συντρόφου του Μπέττυς Μπαζιάνα μαζί με εκείνες των υπόλοιπων βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Η δήλωση Πόθεν Έσχες για το 2022 αφορά τη χρήση του έτους 2021. Δείτε τη δήλωση του ζεύγους ΕΔΩ

Το ετήσιο εισόδημα του ζεύγους Τσίπρα – Μπαζιάνα ανήλθε σε 93.645 ευρώ και αναλύεται ως εξής: για τον κ. Τσίπρα 37.280 ευρώ που προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση και είναι αφορολόγητα και άλλα 33.118 ευρώ που φορολογούνται ενώ το εισόδημα της κυρίας Μπαζιάνα ανήλθε σε 23.247 ευρώ.

Η σύντροφος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τραπεζική θυρίδα που άνοιξε το 2013 ενώ οι συνολικές καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούν τα 167 χιλ ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία τους παραμένει σταθερή και περιλαμβάνει οικόπεδο 292 τμ στην Αρτέμιδα ιδιοκτησίας της συζύγου και διαμέρισμα 114 τμ στην Αθήνα. Τέλος, ο κ. Τσίπρας διατηρεί την μηχανή 652 κ.ε. και η κα Μπαζιάνα ΙΧ 1.200 κ.ε. ενώ δεν έχουν οφειλές προς τράπεζες ή δημόσιο.

Το προηγούμενο έτος (2020) το οικογενειακό εισόδημα του Αλέξη Τσίπρα και της συζύγου του διαμορφώθηκε σε 90.585 ευρώ και οι καταθέσεις σε 97.297 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πόθεν έσχες δίνονται στην δημοσιότητα ενώ είναι ακόμα ανέλεγκτα από τους ορκωτούς λογιστές, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις των βουλευτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2023 (τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο), ούτε του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu