Ελλάδα

Αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της Αθήνας το Σαββατοκύριακο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Στο μικροσκόπιο της Τροχαίας το Κολωνάκι και το Πεδίον του Αρεως λόγω θρησκευτικών εκδηλώσεων και της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης

Σε ρυθμούς εκτάκτων μέτρων κινείται το κέντρο της πρωτεύουσας αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, και η διεξαγωγή του Greece Race for the Cure 2026 αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την κίνηση των οχημάτων.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο στο Κολωνάκι, όπου από τις 6 το πρωί έως και λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι θα τεθούν σε ισχύ περιορισμοί στην κυκλοφορία γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρίσκονται η οδός Σκουφά, η οδός Λυκαβηττού, η πλατεία Φιλικής Εταιρείας, καθώς και οι γύρω παράδρομοι.

Ακόμη μεγαλύτερης κλίμακας θα είναι οι κυκλοφοριακές διακοπές την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, εξαιτίας του μαζικού αγώνα δρόμου και περιπάτου για καλό σκοπό, στον οποίο οι συμμετοχές έχουν ήδη εξαντληθεί.

Με αφετηρία και τερματισμό το Πεδίον του Άρεως, οι χιλιάδες δρομείς θα κινηθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Πατησίων, η Ακαδημίας και η Αμερικής.

Οι δρόμοι της διαδρομής θα παραμείνουν κλειστοί από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, με την Τροχαία να συνιστά στους οδηγούς να προγραμματίσουν εγκαίρως τις μετακινήσεις τους και να επιλέξουν εναλλακτικές αρτηρίες για την πρόσβασή τους στο κέντρο.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu