Διεθνή

Αλλαγή CEO για τη Domino’s Pizza UK

Financialreport.gr

Το νέο προϊόν, τηγανητό κοτόπουλο Chick ’N’ Dip που έχει λανσάρει η Domino's Pizza UK για να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών

Άλλη μία αποχώρηση ανώτατου στελέχους σε μια περίοδο απαιτητικών συνθηκών

Η Domino’s Pizza UK ανακοίνωσε την Τρίτη 25/11 την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Άντριου Ρένι, προσθέτοντας ακόμη μία αποχώρηση ανώτατου στελέχους σε μια περίοδο στρατηγικών αλλαγών, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις χαμηλές πωλήσεις και το αυξανόμενο κόστος. Τη θέση του Ρένι αναλαμβάνει προσωρινά η διευθύντρια λειτουργιών της εταιρείας, Νίκολα Φράμπτον.

Η αλυσίδα, που λειτουργεί υπό τον έλεγχο της αμερικανικής Domino’s Pizza σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, επιχειρεί να επεκταθεί πέρα από την κλασική πίτσα, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της. Στο πλαίσιο αυτό έχει λανσάρει τη νέο προϊόν, τηγανητό κοτόπουλο Chick ’N’ Dip και παράλληλα εισάγει πιο υγιεινές επιλογές πίτσας για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Παρά τις κινήσεις αυτές, οι πιέσεις στην αγορά παραμένουν έντονες. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 47% εφέτος, αντανακλώντας την ασθενή καταναλωτική ζήτηση. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Domino’s UK προειδοποίησε ότι οι υποτονικές παραγγελίες ενδέχεται να συνεχιστούν και το 2026.

Κατά τη διάρκεια της διετούς και πλέον θητείας του, ο Άντριου Ρένι έδωσε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των τεταμένων σχέσεων με τους δικαιοδόχους, στην ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην προώθηση ενός εκτεταμένου ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτές οι προσπάθειες βοήθησαν την αλυσίδα να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της στην online παράδοση και να βελτιώσει την πιστότητα των πελατών.

Η Domino’s UK, η οποία διόρισε νέο οικονομικό διευθυντή τον Σεπτέμβριο, προστίθεται σε μια αυξανόμενη λίστα διεθνών λιανεμπορικών ομίλων που αλλάζουν τα ηγετικά στελέχη για να ανταποκριθούν σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και σε ασταθείς καταναλωτικές δαπάνες.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την πολιτική κατανομής κεφαλαίου μετά την πλήρη ανάληψη καθηκόντων από τον νέο CFO, Άντριου Άντρεα, ενώ έχει αναβάλει την προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο ημέρα παρουσίασης προς τις αγορές. Και τέλος διευκρίνισε ότι δεν θα προχωρήσει σε εξαγορά δεύτερης μάρκας προτού διοριστεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu