Η UBS ανακοίνωσε ότι ο Σέρτζιο Ερμότι επιστρέφει στο δυναμικό της ελβετικής τράπεζας και σε ένα ρόλο που είχε για εννέα χρόνια, την θέση του διευθύνοντα συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Ραλφ Χάμερς.
Ο Ερμότι ήταν διευθύνων σύμβουλος στην UBS από το 2011 έως το 2020.
Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση που έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της τράπεζας για την εξαγορά της Credit Suisse.
Ο Χάμερς θα παραμείνει στην τράπεζα για μια μεταβατική περίοδο, αναφέρεται στην δήλωση της UBS που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Ο Χάμερς, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ερμότι τον Νοέμβριο του 2020, «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου συνδυασμού, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», δήλωσε η UBS.
«Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση υπό το φως των νέων προκλήσεων και προτεραιοτήτων που αντιμετωπίζει η UBS μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς», πρόσθεσε.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν στις 5 Απριλίου, μετά από την ετήσια γενική συνέλευση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








