Περαιτέρω άνοδο καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου, μετά την πρόταση της Κομισιόν για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο κατά τους επόμενους 6 μήνες και των διυλισμένων καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κράτη-μέλη θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν και ενδεχομένως να εγκρίνουν την πρόταση, η οποία θα είναι η έκτη σειρά κυρώσεων του μπλοκ με στόχο τη Ρωσία. Η ΕΕ προτείνει επίσης την αποκοπή της Sberbank και άλλων τραπεζών από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT.
Οι τιμές κινούνταν ήδη θετικά, καθώς τα στοιχεία της βιομηχανίας έδειξαν μειώσεις στα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την προσφορά και αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα αργού και καυσίμων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 29 Απριλίου. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση κατά 800.000 βαρέλια που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,8% ή 2,9 δολάρια, στα 105 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κέρδη φτάνει στα $107.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tencent: Αύξηση 13% στα έσοδα το α’ τρίμηνο 2025
- Hellenic Train – ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών
- «Σπαρτιάτες»: Αθώοι οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογικού σώματος
- Credit Suisse: Παράνομη η περικοπή μπόνους σε πρώην στελέχη μετά της διάσωσή της από την UBS
- Imperial Brands Hellas: Αύξηση τζίρου 14% στα 324,6 εκατ. ευρώ το 2024
- Τέμπη: Νέα δικογραφία στη Βουλή – Μήνυση 370 συγγενών και πολιτών κατά και Μητσοτάκη
- Ευρωδικαστήριο για Pfizergate: Κακώς η Κομισιόν μπλόκαρε την πρόσβαση στα sms Φον ντερ Λάιεν στον Μπουρλά
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,5% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις