Οι φόροι που σχετίζονται με το πετρέλαιο εκτινάχθηκαν στα 590,6 δισ. ρούβλια
Τα έσοδα της ρωσικής κυβέρνησης από την πετρελαϊκή βιομηχανία ήταν σχεδόν 50% υψηλότερα τον Ιούνιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι παραγωγοί της χώρας προσαρμόστηκαν στις διεθνείς κυρώσεις και πέτυχαν υψηλότερες τιμές για τις εξαγωγές αργού τους.
Οι φόροι που σχετίζονται με το πετρέλαιο εκτινάχθηκαν στα 590,6 δισ. ρούβλια (6,7 δισ. δολάρια) τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με 402,8 δισ. ρούβλια τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που βασίζονται σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα συνολικά έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 41% στα 746,6 δισεκατομμύρια ρούβλια, σύμφωνα με το υπουργείο.
Η εκτίναξη ακολουθεί τις υψηλότερες τιμές για το αργό πετρέλαιο Urals, το βασικό εξαγωγικό μείγμα της Ρωσίας, καθώς και το ασθενέστερο ρούβλι. Το Υπουργείο Οικονομικών υπολόγισε τους φόρους του Ιουνίου με βάση την τιμή των Urals στα 67,37 δολάρια το βαρέλι, από 53,50 δολάρια πριν από ένα χρόνο. Ταυτόχρονα, το ρωσικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 15% κατά την υπολογιζόμενη φορολογική περίοδο σε σχέση με πέρυσι, στα 90,88 ανά δολάριο ΗΠΑ, συμβάλλοντας σε υψηλότερα έσοδα του προϋπολογισμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέες απειλές Τραμπ σκιάζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Αμπέλα στη Σύρο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης 6,98 εκατ. ευρώ της ΑΤΛΑΣ ΤΕΪΠΣ
- Ο Βασιλιάς επέστρεψε: Ο Ομπράντοβιτς ξανά στον πάγκο του Παναθηναϊκού
- Φωτιά στη Σύρο και μήνυμα εγκατάλειψης της περιοχής Τρία Λαγκώνια
- Observer: Προς παραίτηση ο Στάρμερ τη Δευτέρα
- Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει (όπως και η e-Katanalotis, που έφυγε νύχτα)
- Το βίντεο του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, Γ. Μάργαρη, που «ηλέκτρισε» την ατμόσφαιρα ενέργειας και πολιτικής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








