Σε επίπεδο χρήσης, οι πωλήσεις της εταιρείας με έδρα το Ντένβερ διαμορφώθηκαν στα 4,48 δισ. δολάρια
Ανοδο άνω του 11% σημειώνει η μετοχή της Palantir έπειτα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, καθώς η μεγάλη ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης από επιχειρήσεις αλλά κυρίως από την αμερικανική κυβέρνηση ενίσχυσε σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη.
Ειδικότερα, η Palantir σημείωσε έσοδα ύψους 1,41 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της LSEG για 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 70% σε ετήσια βάση, από 827,5 εκατ. δολάρια.
Σε επίπεδο χρήσης, οι πωλήσεις της εταιρείας με έδρα το Ντένβερ διαμορφώθηκαν στα 4,48 δισ. δολάρια. Στις ΗΠΑ, τα έσοδα από τον κυβερνητικό και τον εμπορικό τομέα ανήλθαν σε 570 εκατ. και 507 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, υπερβαίνοντας σταθερά τις εκτιμήσεις αναλυτών της FactSet.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή άγγιξαν τα 25 σεντς, έναντι της πρόβλεψης για 23 σεντς.
Τα κέρδη ήρθαν μετά από ένα υποτονικό τέλος του 2025 -ο Νοέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας της Palantir τα τελευταία δύο χρόνια-, εν μέσω της «βουτιάς» που σημείωσε πληθώρα τεχνολογικών μετοχών λόγω των φόβων για «φούσκα» σχετικά με την αποτίμηση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης. Η μετοχή τελικά σημείωσε άνοδο 135% το 2025, αλλά, στο κλείσιμο της Δευτέρας, ήταν κάτω 17% από την αρχή του έτους.
Ο διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Καρπ τόνισε στο CNBC ότι τα κέρδη ήταν «τα καλύτερα αποτελέσματα που γνωρίζω στον τομέα της τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία».
Για το πρώτο τρίμηνο του 2026, η Palantir αναμένει έσοδα 1,532–1,536 δισ. δολαρίων, πολύ πάνω από τα 1,32 δισ. που προέβλεπε η FactSet. Για τη χρήση 2026, η καθοδήγηση κάνει λόγο για 7,182–7,198 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των 6,22 δισ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Missoni: Το Πάσχα το πρώτο ολοκληρωμένο κατάστημα στην Αθήνα
- Ιράν: Να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή του Κόλπου
- «Πάγος» στις εξαργυρώσεις μεριδίων από fund της UBS
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες και σήμερα – Ρευστοποιήσεις ομολόγων
- Allwyn AG - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας αναφορικά με το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και τον συνολικό αριθμό των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ -Ανακοίνωση Μετοχών και Δικαιωμάτων Ψήφου
- Ιράν: Οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες ΗΠΑ – Ισραήλ να αποχωρήσουν ενόψει επίθεσης
- Ρούμπιο στους G7: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για άλλες 2 με 4 εβδομάδες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








