Η διοίκηση του Ταμείου ενημερώνεται από την γαλλική Lazard για την προσφορά της ιταλικής UniCredit και για το αν υπήρξαν ανταγωνιστικές προσφορές - Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Ολοκληρώθηκε η περίοδος των ανταγωνιστικών προσφορών για την πώληση του 9% της Alpha Bank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς στις 17.30 έκλεισε το βιβλίο προσφορών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του Ταμείου ενημερώνεται από την γαλλική Lazard, που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΧΣ, τόσο για την προσφορά της ιταλικής UniCredit όσο κι αν υπήρξαν ανταγωνιστικές προσφορές από άλλους επενδυτές (κάτι που θεωρείται αμφίβολο).
Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι τυχόν αίτημα του Ταμείου προς την ιταλική για κατάθεση βελτιωτικής προσφοράς θα συζητηθεί τις επόμενες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί προσφέρουν 1,33 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγορά του 9% της Αlpha Bank. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τον αγοραστή του 9% των μετοχών της Αlpha Bank εκτιμάται ότι θα γίνουν -εκτός απροόπτου- πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική τράπεζα UniCredit έχει υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του 9% της ελληνικής τράπεζας στο πλαίσιο της αποεπένδυσης που υλοποιεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις