Πρόταση για μέρισμα 2024 € 0,578/μετοχή, έναντι € 0,55/μετοχή της προηγούμενης χρήσης
Η ALPHA TRUST HOLDINGS ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2024. Σύμφωνα με αυτά, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 9,19 εκ. ευρώ έναντι 8,47 εκ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,53%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 1,64 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 22,17%.
Συγκεκριμένα:
Τα Κεφάλαια υπό Διαχείριση στο κλείσιμο της χρήσης του 2024 ανήλθαν στα € 1,86 δις. σε σχέση με τα € 1,61 δις της προηγούμενης χρήσης.
Ο κύκλος εργασιών για τη χρήση 2024 ανήλθε σε € 9,19 εκ. έναντι € 8,47 εκ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,53%.
Τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών, φόρων και αποσβέσεων για τη χρήση 2024 ανήλθαν σε € 2,77 εκ. έναντι € 2,15 εκ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 28,48%.
Τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για τη χρήση 2024 ανήλθαν σε € 1,64 εκ. έναντι € 1,34 εκ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 22,17%.
Οι βασικοί δείκτες για τον Όμιλο διαμορφώνονται ως εξής:
• Μικτό Περιθώριο Κέρδους 66,89%
• Περιθώριο EBITDA 30,11%
• Περιθώριο Κέρδους προ φόρων 25,88%
• Καθαρό περιθώριο Κέρδους 17,90%
• Απόδοση Ενεργητικού 14,18%
• Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων 21.90%.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2024, ο Πρόεδρος της ALPHA TRUST HOLDINGS, κ. Φαίδων Ταμβακάκης σημείωσε: «Το 2024 υπήρξε μία θετική χρονιά για τον Όμιλο με βελτίωση όλων των κρίσιμων μεγεθών. Ωστόσο οι τεκτονικές αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο ασφαλώς θα επηρεάσουν την Εταιρεία μας καθόσον χρόνο επηρεάζουν και τις αγορές. Εκτιμούμε ότι η ALPHA TRUST είναι προετοιμασμένη για την μεταβλητότητα των καιρών και ευελπιστούμε ώστε το ταχύτερο να γίνουν πιο προβλέψιμες οι συνθήκες».
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος € 0,578 ανά μετοχή, έναντι € 0,55 ανά μετοχή της προηγούμενης χρήσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις