Σε μετοχές τριετούς διάρκειας, ύψους έως 30 εκατ. ευρώ
Στις θετικές προοπτικές της Alter Ego Media στάθηκε, μιλώντας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media Γιάννης Βρέντζος.
Βασικός στόχος η βελτίωση των περιθωρίων καθαρής κερδοφορίας και η υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος που θα ενισχύσει τη θέση της στον χώρο των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας.
Η συνέλευση, με συμμετοχή 82,79% των μετόχων, ενέκρινε το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος σε μετοχές τριετούς διάρκειας, ύψους έως 30 εκατ. ευρώ.
Για τη φετινή χρονιά προβλέπεται αύξηση του κύκλου εργασιών, κυρίως λόγω της ανόδου των διαφημιστικών εσόδων, αλλά και μείωση των λειτουργικών εξόδων και των επενδύσεων σε τηλεοπτικά δικαιώματα, γεγονός που θα περιορίσει τις αποσβέσεις.
Η Alter Ego Media σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα 50,8 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν από την πρόσφατη δημόσια προσφορά για εξαγορές, τεχνολογικές επενδύσεις και παραγωγή περιεχομένου.
Τέλος, εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ/μετοχή (απόδοση 2,2%) και θεσπίστηκε πενταετές πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών στο προσωπικό, έως 3% του μετοχικού κεφαλαίου, ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην επιτυχία του Ομίλου.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας πρόκειται να ενταχθεί στους δείκτες FTSE Russell και στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








