Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται στις 29 Δεκεμβρίου
Παραιτήθηκε σύμφωνα με αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρώην δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, ηττημένος από τον Φρέντι Μπελέρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου, που δεν θα είναι ο κ. Μπελέρης.
Σημειώνεται ότι ο Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για ηττημένο δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
«Υπήρξε ένα θετικό βήμα εκ μέρους του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε επί της αρχής ότι έχουμε ένα νέο δήμαρχο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσει από την άσκηση των καθηκόντων ο πρώην δήμαρχος Γκόρο. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε κατά πόσο οι επόμενες ενέργειες είναι συμβατές με εκείνα τα οποία έχουμε θέσει ως όρο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Σχολιάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως για πρώτη φορά ο Έντι Ράμα απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών και απεκάλεσε ρητά τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο. Προσέθεσε πως ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος και υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αντικαταστηθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία, κ. Γκόρο».
Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται στις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 1,32 δισ. ευρώ το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2025
- Citi: “Βουτιά” 25% ο χρυσός το 2026, μέχρι και τα 2.500 δολάρια
- ΤτΕ: Αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ η αξία των δανείων που κατέχουν οι servicers το α΄τρίμηνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Βαρύ πρόστιμο σχεδόν 400 εκατ. ευρώ από Κομισιόν στην Ελλάδα για παράνομες επιδοτήσεις
- Μέση Ανατολή: Η Κίνα κατηγορεί τον Τραμπ ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά”
- Εθνική: Ανθεκτικές οι ελληνικές ΜμΕ στην διεθνή αβεβαιότητα – Αύξηση 4% στις πωλήσεις το 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,6% των επισκεπτών στα μουσεία το Φεβρουάριο
- Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις