Μετά από επενδύσεις σε γραφεία, εμπορικά ακίνητα, κατοικίες, ακόμα και αποθήκες στις ΗΠΑ
Συνεχίζει ακάθεκτος τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία ο Amancio Ortega, ιδρυτής του ισπανικού κολοσσού ένδυσης Zara και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Μετά από επενδύσεις σε γραφεία, εμπορικά ακίνητα, κατοικίες, ακόμα και αποθήκες στις ΗΠΑ, ο Ortega μπαίνει και στο χώρο του τουρισμού, ο οποίος είναι σε άνθιση τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο επιχειρηματίας έδωσε πάνω από 95 εκατ. ευρώ για να διευρύνει την παρουσία του στον ξενοδοχειακό τομέα με μια εντυπωσιακή κίνηση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι απέκτησε το ξενοδοχείο Hotel Banke Opera, μέλος της συλλογής Autograph Collection, έναντι 97 εκατομμυρίων ευρώ, με την αγοραπωλησία να λαμβάνει χώρα μέσω του επενδυτικού του βραχίονα, Pontegadea Inmobiliaria SL, ο οποίος αποτελεί και τον βασικό μέτοχο (59%) του ομίλου Inditex SA, μητρικής εταιρείας της Zara και άλλων γνωστών brands όπως τα Massimo Dutti και Bershka.
Κτίριο belle epoque
Το Hotel Banke Opera, το οποίο διαθέτει 90 δωμάτια, στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτήριο αρχιτεκτονικής belle époque κοντά στην Όπερα Garnier, σε μία από τις πιο πολυτελείς και ιστορικές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.
Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο μέχρι πρότινος ανήκε στον ισπανικό όμιλο Derby Hotels Collection, που πλέον επικεντρώνεται σε άλλες αγορές: διαθέτει εννέα ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη, δύο στη Μαδρίτη και ένα στο Λονδίνο. Το Hotel Banke Opera ήταν το μοναδικό τους ακίνητο στη Γαλλία.
Η Derby είχε αποκτήσει το ξενοδοχείο το 2007 έναντι περίπου 68,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της CoStar, καταγράφοντας έτσι σημαντική υπεραξία από την πώληση. Η τελική τιμή της εξαγοράς αντιστοιχεί σε περίπου 1,07 εκατομμύριο ευρώ ανά δωμάτιο, ένα από τα υψηλότερα ποσά ανά μονάδα φιλοξενίας στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Εγκρίθηκε το αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας στο πλαίσιο των δανείων του SAFE
- Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη μελισσοκομία
- Ο Δήμος Γλυφάδας προσφεύγει κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τα πλημμυρικά φαινόμενα- Τι απαντάει ο Διαχειριστής
- Πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην Αυστραλία, εκκενώθηκαν πόλεις
- Eurostat: Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών διαστημικής βιομηχανίας της ΕΕ
- Ερευνα της ΕΕ για την xAI μετά από καταγγελίες για σεξουαλικά deepfakes στο Grok
- Πολυδιάστατη η παρουσία της InterMed στο διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο του Ντουμπάι
- Πρώτο σε πωλήσεις στην Κίνα το Xiaomi SU7 το 2025, ξεπέρασε το Tesla Model 3
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








