Ο Τραμπ κλιμακώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη
Κινεζικές επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα μέσω της πλατφόρμας Amazon ετοιμάζονται είτε να αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ, είτε να αποχωρήσουν από την αγορά, εξαιτίας του «πρωτοφανούς πλήγματος» από την αύξηση των δασμών που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την πρόεδρο της μεγαλύτερης ένωσης ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας.
Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα αυξηθούν στο 125%, από το ήδη ισχύον επίπεδο του 104%, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.
«Δεν πρόκειται μόνο για ένα ζήτημα φορολογίας — ολόκληρη η δομή κόστους διαλύεται πλήρως», δήλωσε η Wang Xin, επικεφαλής της Ένωσης Διασυνοριακού Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Σεντζέν, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 3.000 πωλητές στο Amazon.
«Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να επιβιώσει στην αγορά των ΗΠΑ», είπε στο Reuters.
Σύμφωνα με την ίδια, ορισμένοι πωλητές εξετάζουν την αύξηση των τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ άλλοι αναζητούν νέες αγορές για να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους.
Η Wang προειδοποίησε ότι οι νέοι δασμοί θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους κατασκευαστές της Κίνας, ενώ θα επιταχύνουν δραματικά και την άνοδο της ανεργίας στη χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η επίθεση Τραμπ στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό δίλημμα
- Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια ενόψει των στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ
- Ford: Παγώνει σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα και εστιάζει σε υβριδικά και βενζινοκίνητα μοντέλα
- Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό 20 και 27 Δεκεμβρίου
- $5 δισ. η αγωγή του Τραμπ κατά του BBC
- Προϋπολογισμός: Ψηφίζεται σήμερα 16/12 με πρόσθετα μέτρα – Ολες οι αλλαγές
- ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία – Τι ισχύει για μέσα μεταφοράς και σχολεία
- Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις στα δυτικά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








