Δημοσίευσε απογοητευτικές προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο λόγω των υψηλών δαπανών για τεχνητή νοημοσύνη
Πτώση 7% καταγράφουν οι μετοχές της Amazon στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ δημοσίευσε απογοητευτικές προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο λόγω των υψηλών δαπανών για τεχνητή νοημοσύνη.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy προειδοποίησε επίσης για περαιτέρω αβεβαιότητα σχετικά με τις πολιτικές δασμών του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ δήλωσε ότι παραμένει «αβέβαιος» για το ποιος θα απορροφήσει τα ενδεχόμενα υψηλότερα κόστη με την πάροδο του χρόνου.
Η πτώση της τιμής της μετοχής σημειώθηκε παρά την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της Amazon κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Τα έσοδα του ομίλου με έδρα το Σιάτλ αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 167,7 δισ. δολάρια κατά τους τρεις μήνες έως το τέλος Ιουνίου.
Τα έσοδα για το τρίμηνο ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 162,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της S&P Visible Alpha. Εν τω μεταξύ, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά τη διάρκεια του τριμήνου ανήλθαν σε 31,4 δισ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών να αφορά υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Theon: Στα 443,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25,9% τα έσοδα το 2025 και αύξηση παραγγελιών 182%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Βουτιά 10,44% από Dassault
- Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
- Ναυτιλία: Η γερμανική Hapag – Lloyd εξαγοράζει την ισραηλινή Zim με 4,2 δισ. δολάρια
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα σε Nestlé και Danone για το ακατάλληλο βρεφικό γάλα
- Δείκτης RCI: Υψηλότεροι μισθοί στην Ελλάδα το β΄εξάμηνο 2025 – Mεγαλύτερη εξουθένωση εργαζομένων
- Ελβετία: Οριακή ανάπτυξη 0,2% στο δ΄ τρίμηνο του 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








