Σύμφωνα με το Fox News, η Γουίτ ζει σήμερα στο Ιράν, μιλάει φαρσί και χρησιμοποιεί ψευδώνυμα όπως «Φάτιμα αζ-Ζάχρα» ή «Ναρτζές Γουίτ»
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ανακοίνωσε αμοιβή 200.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της Μόνικα Γουίτ, πρώην στρατιωτικού και πρώην αξιωματικού αντικατασκοπείας των ΗΠΑ.
Τον Φεβρουάριο του 2019, μεγάλο ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στην Περιφέρεια της Κολούμπια άσκησε δίωξη εναντίον της Γουίτ για κατασκοπεία, κατηγορώντας την ότι διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικές με την εθνική ασφάλεια στο Ιράν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI στην Ουάσινγκτον, η Γουίτ υπηρέτησε στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία από το 1997 έως το 2008 ως αξιωματικός πληροφοριών και στη συνέχεια εργάστηκε ως εργολάβος της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι το 2010. Η υπηρεσία της της έδωσε πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών ταυτοτήτων μυστικών πρακτόρων.
Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η Γουίτ παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες στην ιρανική κυβέρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο προγράμματα και άτομα που σχετίζονται με την αμερικανική εθνική ασφάλεια.
Σύμφωνα με το Fox News, η Γουίτ ζει σήμερα στο Ιράν, μιλάει φαρσί και χρησιμοποιεί ψευδώνυμα όπως «Φάτιμα αζ-Ζάχρα» ή «Ναρτζές Γουίτ».
Οι αρχές θεωρούν ότι «σκόπιμα παρείχε πληροφορίες που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών υπαλλήλων και των οικογενειών τους στο εξωτερικό» και ότι πραγματοποίησε έρευνες για λογαριασμό του Ιράν με στόχο τον εντοπισμό πρώην συναδέλφων της.
Το FBI αναφέρει ότι η αποσκίρτησή της προς το Ιράν ωφέλησε το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), το οποίο είναι υπεύθυνο για συλλογή πληροφοριών, μη συμβατικό πόλεμο και υποστήριξη οργανώσεων που στοχεύουν αμερικανικά συμφέροντα.
Ο Ντάνιελ Βιερζμπίκι, επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας του FBI στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η Γουίτ «πρόδωσε τον όρκο της στο Σύνταγμα» και ότι το FBI συνεχίζει ενεργά να αναζητά πληροφορίες για τον εντοπισμό της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Αγγλία λαχτάρισε από το Κονγκό, αλλά στο τέλος χτύπησε ο Χάρι Κέιν
- Πολιτική καταδίκη και οδύνη για το δολοφονικό εμπρησμό και το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Λαγκάρντ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι και ο πληθωρισμός να ανέβει»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και κατοχύρωση κερδών
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








