Ο υπουργός Υγείας είχε προβεί σε αναπαραγωγή ψευδούς περιεχομένου από σάιτ
Εξώδικο έστειλε ο ο πραγματογνώμονας οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Βασίλη Κοκοτσάκης στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με αποτέλεσμα ο υπουργός να αναδιπλωθεί για ανάρτηση, που είχε αναπαράγει και η οποία κατά τον κ. Κοκοτσάκη είναι ψευδής.
Μετά το εξώδικο ο υπουργός έκανε νέα ανάρτηση, παρουσιάζοντας το εξώδικο και δηλώνοντας ότι «δεν είχα καμμία πρόθεση να βλάψω την τιμή και την υπόληψη του. Το δημοσίευμα το βρήκα ενδιαφέρον, εφόσον ο ίδιος το διαψεύδει δεν έχω κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσω».
Από τον κ. Κοκοτσάκη έλαβα μία εξώδικη διαμαρτυρία για ένα retweet που έκανα, σε μία ανάρτηση από το @LiberalGr δημοσιεύω το εξώδικό του αυτούσιο, καθώς δεν είχα καμμία πρόθεση να βλάψω την τιμή και την υπόληψη του. Το δημοσίευμα το βρήκα ενδιαφέρον, εφόσον ο ίδιος το διαψεύδει… pic.twitter.com/stQ5sftx8M
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 28, 2025
Το ιστορικό
Τον Ιανουάριο, ο πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης, στο πόρισμα που κατέθεσε στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος 30 επιβατών από το έγκλημα των Τεμπών προήλθε από εύφλεκτα υγρά.
Ακολούθησε δημοσίευμα του liberal.gr, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «επί της ουσίας, ο ιδιώτης πραγματογνώμονας παραδέχεται ότι το περιβόητο ηχητικό ντοκουμέντο, που εδώ και ημέρες προβάλλεται στα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στο Διαδίκτυο, είναι προϊόν μοντάζ. Συνεπώς, το συγκεκριμένο βίντεο δεν αποτυπώνει τη στιγμή του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά είναι μια προσομοίωση που προέκυψε από «συρραφή» ηχητικών, με το βίντεο της σύγκρουσης.».
Το δημοσίευμα έσπευσε να υιοθετήσει ο Άδ. Γεωργιάδης, αναδημοσιεύοντάς το στα κοινωνικά δίκτυα.
O κ. Κοκοτσάκης αντέδρασε και δήλωσε πως θα προβεί σε νομικές ενέργειες. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1», ο κ. Κοκοτσάκης διευκρίνισε: «Δεν ξέρω ποιος είναι πίσω από το δημοσίευμα, είναι ένα δημοσιογραφικό site που λέγεται Liberal, ο πολιτικός είναι ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης αναπαρήγαγε το δημοσίευμα στην προσωπική του σελίδα, ο νόμος είναι πάρα πολύ αυστηρός για διάδοση ψευδών ειδήσεων. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι τα ηχητικά αυτά είναι πλαστά και είναι προϊόν μοντάζ από άλλο τροχαίο δυστύχημα, θα πρέπει να πάει να το αποδείξει».
Πραγματογνώμονας: Πάρθηκαν ηχητικά άλλων ανθρώπων και συνδυάστηκαν με το βίντεο της σύγκρουσης | https://t.co/dMJIGwBmFb https://t.co/buHBXepmMQ
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) January 25, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Και πακέτα κινητής τηλεφωνίας από τον Τραμπ και smartphone 499 δολαρίων
- Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις