Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αλλάζουν τα δεδομένα για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με ανακαινίσεις ύψους μέχρι 13.500 ευρώ και σε ποσοστό επιδότησης 60%. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ποσά αναμένεται να αυξηθούν ενώ το πρόγραμμα εξακολουθεί να περιλαμβάνει μόνο τα μέχρι πρότινος κλειστά ακίνητα.
Για να επιλέγει το ακίνητο θα πρέπει να είναι δηλωμένο ως κενό στο Ε2 της φορολογικής δήλωσης, να μην είναι πρώτη κατοικία, να μην είναι μισθωμένο σε κάποιον τρίτο και να έχει έκταση έως 100 τετραγωνικά.
Βασικός όρος του προγράμματος είναι επίσης η εξόφληση των τιμολογίων να γίνεται ηλεκτρονικά καθώς και το μισθωτήριο συμβόλαιο να είναι μακροχρόνιο.
Οι εργασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» είναι οι εξής:
- Ανακαινίσεις χώρων, μπάνιο, κουζίνα κλπ.
- Εσωτερικές πόρτες
- Αλλαγή δαπέδου (πλακάκια, παρκέ)
- Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες
- Ελαιοχρωματισμοί
- Αντικατάσταση κουφωμάτων και πορτών
Παράλληλα, αυτό το διάστημα «τρέχει» ένα άλλο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η διάρκεια αποπληρωμής του άτοκου δανείου –έως 25.000 ευρώ– θα είναι από 3 έως 7 έτη και δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων μέσα στο σπίτι που θα θωρακίσει ενεργειακά το ακίνητο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπεγράφη η Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας ΗΠΑ – Ελλάδας – Στο επίκεντρο εφοδιαστική αλυσίδα και AI
- ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το σχέδιο διάσπασης και η μεταφορά της έδρας στο Λουξεμβούργο
- Κομισιόν: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου, έωλες οι απειλές της Τουρκίας
- Reuters: Ο αμερικανικός στρατός θα αγοράσει 1 εκατ. drones
- Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Τουρνάς
- Βουλή: Πέρασε η το νομοσχέδιο με τη φορολογική μεταρρύθμιση – Ψηφίστηκαν άρθρα από την αντιπολίτευση
- Χρηματιστήριο: Με -0,57% κάτω από τις 1.990 μονάδες – Δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση
- Υπερταμείο: Μετά το σάλο, συνάντηση Παπαχρήστου με διοίκηση ΕΛΤΑ – Ο οδικός χάρτης για το επόμενο τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








