Διεθνή

Ανακαλούνται σνακ θυγατρικής της PepsiCo λόγω σαλμονέλας – Προειδοποίηση στους καταναλωτές και από την Lldl

H αλυσίδα σούπερ μάρκετ εξέδωσε προειδοποίηση για την ανάκληση της Quaker Oats καθώς είχε πουλήσει και η ίδια κάποια από τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία προϊόντα

Η Quaker Oats Company η οποία ανήκει στον κολοσσό των ποτών και σνακ PepsiCo ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 43 διαφορετικά προϊόντα με βάση τα δημητριακά, granola και δημητριακά granola που πωλούνται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο.

Τα προϊόντα πωλούνται σε όλες τις ΗΠΑ το Πουέρτο Ρίκο, το Γκουάμ και το Σαϊπάν. Η αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA συνέστησε στους καταναλωτές να ελέγξουν τα ντουλάπια τους για οποιοδήποτε από τα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω και να τα απορρίπτουν. Η σαλμονέλα είναι ένας οργανισμός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμα ή ηλικιωμένα άτομα και σε άλλα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα παρουσιάζουν συχνά πυρετό, διάρροια, ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος.

Η Quaker,  δήλωσε ότι δεν έχει λάβει επιβεβαιωμένες αναφορές για άτομα που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση των ανακληθέντων προϊόντων.

Σύμφωνα με το huntingtonnow και η Lidl εξέδωσε την Παρασκευή μια προειδοποίηση σχετικά με την ανάκληση Quaker Oats για προϊόντα που είχε πουλήσει το κατάστημα.

Η ανάκληση του Lidl περιλαμβάνει συγκεκριμένα είδη granola επώνυμα Quaker, από τα οποία η Lidl έχει πουλήσει μόνο: Quaker Chewy Bars Peanut Butter Chocolate Chip 8ct 6,7 oz, Quaker Chewy Bars Chocolate Chip 8ct 6,7oz και Quaker Chewy Bars Chocolate Chip Halloween .328ct Min.1.

Η Lidl και άλλα καταστήματα απευθύνονται σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι έχουν αγοράσει τα προϊόντα που ανακαλούνται.

Quaker-Affected-Products_12.15-945am

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu