Συμμετέχουν παραγωγοί συσκευασιών ποτών από τον κλάδο του νερού, των αναψυκτικών & χυμών, της ζυθοποιίας καθώς και η Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος
Ανακοινώθηκε και επίσημα η σύσταση φορέα εγγυοδοτικής ανακύκλωσης, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσιεύμα του Financialreport.gr. Η DRS Hellas Α.Ε., όπως είναι η επωνυμία του φορέα θα εφαρμόσει το Σύστημα Επιστροφής Εγγύησης (Deposit Return System – DRS) σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ίδρυση της εταιρείας σηματοδοτεί τη θεσμική αφετηρία ενός μηχανισμού με πλήρη διαφάνεια, εταιρική διακυβέρνηση και εποπτεία από τον ΕΟΑΝ.
Η DRS Hellas ιδρύθηκε με τη συμμετοχή των υπόχρεων παραγωγών συσκευασιών ποτών από τον κλάδο του νερού, των αναψυκτικών & χυμών, της ζυθοποιίας καθώς και της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος με ποσοστό συμμετοχής 25% από τους εκπροσώπους ανά κλάδο.
Σκοπός τής είναι η οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού Συστήματος Επιστροφής Εγγύησης, που θα διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια την επιστροφή συσκευασιών ποτών PET και αλουμινίου μέχρι 3 λίτρων, ενισχύοντας την ανακύκλωση και τη μετάβαση της χώρας σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της DRS Hellas συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς
Αντιπρόεδρος Α’: Κωνσταντίνος Κούτσας
Αντιπρόεδρος Β’: Απόστολος Πεταλάς
Μέλος: Αγγελική Πατρούμπα
Μέλος: Ιωάννης Γεωργακέλλος
Μέλος: Βασίλειος Φιλίππου
Μέλος: Πέτρος Σεπετάς
Μέλος: Νικόλαος Χήτος
Μέλος: Ελένη Προβίδη
Ο φάκελος αδειοδότησης της DRS Hellas θα υποβληθεί άμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) για αξιολόγηση και έγκριση, όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Η διαδικασία αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα για την πλήρη ενεργοποίηση του Συστήματος Εγγυοδοτικής Ανακύκλωσης στη χώρα.
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος. κατόπιν της αδειοδότησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αφού φορολόγησε το χαρτζιλίκι του παππού, τώρα η ΑΑΔΕ εξηγεί ότι… δεν την ενδιαφέρουν τα μικροποσά
- Συμμαχία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine για ελληνικό θαλάσσιο drone
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη ημέρα στασιμότητας με χαμηλότερο τζίρο – Ξεχώρισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση
- QUALCO GROUP Α.Ε. - Στρατηγική Συμφωνία Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ομίλου Qualco και Olympic Marine για την Ανάπτυξη Μη-Επανδρωμένων Αυτόνομων Σκαφών Επιφανείας Ελληνικής Σχεδίασης και Κατασκευής
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στο Ακόντιο Βοιωτίας
- Wall Street: Σε τροχιά ρεκόρ Dow Jones και S&P 500 – Ώθηση από πληθωρισμό και πετρέλαιο
- Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική: Δίπλα σε σπίτια οι φλόγες, εκκενώνονται Σίβηρη και Φούρκα
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 14 – 08 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









