Σταθεροποιητική ήταν η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε δεν κατάφερε ούτε στο τέλος να βρει κάποια κατεύθυνση, ισορροπώντας εν μέσω των αντίρροπων δυνάμεων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 765,35 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 762,98 μονάδων (-0,36%) και 767,20 μον. (+0,19%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 18,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 11,4 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,13%, στις 2.032,05 μονάδες, ενώ στο -0,78% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.267,24 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 854,87 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, το -2,07% της Βιοχαλκο, αλλά και η ανώτερη του 1% πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντη, Τιτάν και ΟΠΑΠ, άσκησαν πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Grivalia, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Εθνική.
Στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και ΕΕΕ σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Motor Oil, Eurobank, Μυτιληναίος, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Φουρλής. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nαστάσια Ταμπακοπούλου: Το marketing μέσα από τα νέα ψηφιακά εργαλεία, την τεχνική νοημοσύνη και τα social media
- Ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις (ΣΚΑΪ): Στο 24% η Ν.Δ., δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 11,5%
- Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για Intralot με 1,07 ευρώ ανά μετοχή
- Aegean: Στο 3,7% η απόδοση του ομολόγου – Υπερκάλυψη 3,75 φορές της έκδοσης
- Η σύζυγος Ερντογάν με την κόρη της συνάντησε τον Πάπα στη Ρώμη
- Περιορίστηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά περιμένουν τα στοιχεία της Πέμπτης
- La Croix: Στην Ελλάδα διαμένουν 8.000 Ισραηλίτες
- Tesla: Πτώση στις παραδόσεις οχημάτων στο β΄τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις