Πολιτική

Ανασχηματισμός: Τα φλας στην Κατερίνα Παπακώστα

Η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Τα φλας των φωτογράφων στον ανασχηματισμό ήταν στραμμένα σε ένα πρόσωπο. Από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, την Κατερίνα Παπακώστα, την βουλευτή Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Η κα Παπακώστα γεννήθηκε στη Σουηδία και μεγάλωσε στα Τρίκαλα, αποφοιτώντας με άριστα από το 4o Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1998 ασκεί μάχιμη δικηγορία από το κέντρο των Τρικάλων, όπου και εδρεύει.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση – Δημόσιο Μάνατζμεντ» του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της σχολής Διοικητικών Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης - Aνάμεσά τους η Τρικαλινή Κατερίνα Παπακώστα

Σε ηλικία  25 ετών κατήλθε για πρώτη φορά υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γεωργολιού.

Το 2002 εκλέχθηκε για πρώτη φορά νομαρχιακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Βλαχογιάννη και ήταν η μοναδική γυναίκα στον περιφερειακό σχηματισμό.

Το 2004, 2007 και 2009 συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως Υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές για τον Νομό Τρικάλων, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει και τις τρεις φορές μεγάλο αριθμό ψήφων.

Βουλευτής το 2019

Το 2019 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής, στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γίνεται η μοναδική γυναίκα Βουλευτής στο Νομό Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της τετραετούς βουλευτικής της θητείας συμμετείχε ως Βασικό Μέλος στην Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με την Υπόθεση Novartis,  στην Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από τον Νίκο Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, στην Ειδική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας & στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων.

Επιπλέον, ορίστηκε Κεντρική Εισηγήτρια στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση  της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης των ΜΜΕ, στο Νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας και την Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος, στο Νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό και στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για επιτρεπόμενες χρήσεις ορισμένων  προστατευόμενων έργων, δυνάμει δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Σουηδίας και Μέλος στις Ομάδες Φιλίας Ιαπωνίας, Ισλανδίας, Ινδονησίας, Σλοβακίας, Ουρουγουάης, Κατάρ, Ουζμπεκιστάν και Ρωσίας.

Το 2023, κατερχόμενη για μία ακόμη φορά ως υποψήφια στο συνδυασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγη εκ νέου Βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Νίκο Παλιούρα (στη φωτογραφία), με τον οποίο έχουν μια κόρη, την Χριστίνα, φοιτήτρια Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu