Νέα

Αναστέλλει ο ΕΦΕΤ τη λειτουργία του εργοστασίου «Γιαννίτση» με τα σχολικά γεύματα

Την ίδια ώρα, ο ΟΠΕΚΑ με ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη διανομή σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων

Λουκέτο μέχρι νεοτέρας βάζει ο ΕΦΕΤ στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης Group» στη Λαμία, το οποίο πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ημέρες τόσο γιατί διάθεσε γεύματα τα οποία προκάλεσαν δηλητηρίαση σε μαθητές όσο και γιατί λίγες ημέρες μετά το συμβάν αυτό κάηκαν οι εγκαταστάσεις logistics, δίπλα στην παραγωγική μονάδα.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έκριναν να αναστείλει τη λειτουργία μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση – Πρόσφατα διένειμε γεύματα που συνδέθηκαν με κρούσματα δηλητηρίασης

Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση (Γιαννίτσης Group A.E.) στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας το βράδυ της Κυριακής. 

Την ίδια ώρα ο ΟΠΕΚΑ με σημερινή του ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη διανομή σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων, μετά την «απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε.» Παράλληλα αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ αναφέρονται τα εξής:

«Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης. Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu