Πολιτική

Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων στη Θεσσαλία

Οταν αντέδρασε η αντιπολίτευση, ο υπουργός δικαιοσύνης θυμήθηκε να εκδώσει ανακοίνωση, ότι «προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης»

Στο «πάγωμα» όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, κ.λπ.) στην περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είχε ξεχάσει να αναστείλει τους πλειστηριασμούς παρά το ότι με προηγούμενη απόφασή του είχε προχωρήσει στην αναστολή των δικαστηρίων για μια εβδομάδα χωρίς όμως να έχει εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και για τους πλειστηριασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε. Αχτσιόγλου: 42 πλειστηριασμοί στην πνιγμένη Θεσσαλία το τελευταίο τριήμερο

«Τις ώρες της τεράστιας καταστροφής και της ανείπωτης τραγωδίας συμβαίνει το αδιανόητο», σημειώνει σε ανάρτησή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. «Σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας διενεργήθηκαν πλειστηριασμοί, 42 το τελευταίο τριήμερο» αναφέρει και καταλήγει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Ανίκανη, ανάλγητη, επικίνδυνη».

Στο θέμα αναφέρθηκε η υποψήφια πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι οι πλειστηριασμοί στην περιοχή της Θεσσαλίας συνεχίζονται κανονικά και ότι «σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας διενεργήθηκαν πλειστηριασμοί, 42 το τελευταίο τριήμερο».

Μετά την αναφορά της το υπουργείο εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της Υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από την 7η Σεπτεμβρίου 2023. Εκδόθηκαν επίσης σήμερα δύο ΚΥΑ για τη ρύθμιση δικονομικών θεμάτων από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu