Αίτηση με την οποία ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει όσους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Με την αίτηση ακύρωσης προσβάλλει την απόρριψη από την ΑΔΑΕ αιτήματός του να ενημερωθεί σε σχέση με την παρακολούθηση του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως αναφέρεται σχετικώς σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον ζητείται να αναγνωρισθεί ότι η διάταξη του Ν. 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
Και η δήλωση Ανδρουλάκη καταλήγει, «τελικώς, και αυτή η πτυχή της υπόθεσης έρχεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το κύρος της επίμαχης διάταξης. Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους, κάτι που δεν νοείται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελλάδα 68 – Τουρκία 94 στον ημιτελικό του EuroBasket
- Performance Technologies: Δωρεάν διάθεση 86.000 ιδίων μετοχών στον CEO Διονύση Χιντζίδη
- Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία
- Τραμπ: Συναντάει τον πρωθυπουργό του Κατάρ στον απόηχο της ισραηλινής επίθεσης
- Τι συνέβη με το «νεαρό φοιτητή» στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου που αποθέωσε τα μέτρα του Κυριάκου στη ΔΕΘ
- ΟΗΕ: Ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπέρ και η Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή αξιολόγησης της Γαλλίας από τον Fitch
- Ρούτε: Το ΝΑΤΟ συγκροτεί την «ανατολική φρουρά» στα σύνορα με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις