Πολιτική

Ανδρουλάκης: “Ο οριζόντιος φόρος για τους επαγγελματίες αναδεικνύει την κυβερνητική ανικανότητα”

Τοποθέτηση κατά τη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων

Χάδι για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες χαρακτήρισε τα επικείμενα κυβερνητικά μέτρα σχετικά με τη φορολόγηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων .

«Οι εν λόγω εξαγγελίες αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιοτελή στάση, διότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύει και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Επιλέγεται ένας οριζόντιος τρόπος που, μάλιστα κατά την άποψή μου, είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εναρκτήρια εισήγησή του.

«Δεν κρυβόμαστε από την πραγματικότητα. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο σύγχρονο, δίκαιο, αντικειμενικό», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή.

«Θέλω να θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν τις εκλογές, όταν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και μιντιακών βραχιόνων, επικρίνοντάς μας για “φοροκαταιγίδα” και “φορομπηχτική πολιτική”, ενώ επί της ουσίας προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά και να φορολογήσουμε με έναν δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο τον μεγάλο πλούτο, ώστε να υπάρχουν έσοδα για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής, είτε μέσω της φοροαποφυγής, είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται, γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Κων/νος Κόλλιας, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Μενέλαος Γαρδικιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Νικόλαος Κουγιουμτζής, Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Αντώνης Μέγγουλης, Διευθυντής ΕΣΕΕ, Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος Δ.Σ. Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσων,Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου
Μαρία Μπρουζούκη, γ.γ. Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Βασίλης Κατσούλας, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και Αθανάσιος Νησιώτης, μέλος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρέστησαν η Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Οικονομικών, ο Θανάσης Γλαβίνας, Εκπρόσωπος Τύπου, ο Γιάννης Ράπτης, Γραμματέας τομέα επιστημόνων, ο Ζαχαρίας Μαυρούκας, Γραμματέας τομέα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ο Γιάννης Κουτσούκος, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu