Στοχοθετήθηκαν από αεροπορικά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας αλλά οι επιθέσεις απέτυχαν
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε σήμερα ότι δύο από τους σταθμούς άντλησης αερίου της, οι σταθμοί Ρουσκάγια και Μπερεγκοβάγια, στοχοθετήθηκαν από αεροπορικά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας αλλά οι επιθέσεις απέτυχαν.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προσπάθησαν να επιτεθούν στον σταθμό Ρουσκάγια στη διάρκεια της νύχτας.
Οι σταθμοί αυτοί ανήκουν σε δίκτυο που στέλνει αερίο μέσω των αγωγών TurkStream και Blue Stream στην Ευρώπη.
Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, καταδίκασε σήμερα αυτό που χαρακτήρισε απερίσκεπτη επίθεση από την Ουκρανία σε σταθμό άντλησης αερίου που διαχείριζεται η Gazprom και που αποτελεί τμήμα δικτύου που στέλνει αέριο σε Ευρωπαίους πελάτες.
Την ίδια ώρα, αξιωματούχος από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν υποδομές στον σταθμό άντλησης πετρελαίου Τίχορετσκ στη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ.
Ο κόμβος του Τίχορετσκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία μεταφόρτωσης πετρελαίου στη νότια Ρωσία και φιλοξενεί μεγάλο χώρο αποθήκευσης πετρελαίου και τερματικό σταθμό, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκε πλήγμα στον στόχο, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- LC Waikiki: Πέντε νέα σημεία σε λίγους μήνες στην Περιφέρεια
- Γ. Συλιβός: Από την Linde, στην Credia, Deputy Chief People Officer
- ΕΜΠ και ΣΕΦ ξεκινούν νέο πρόγραμμα κατάρτισης για φωτοβολταϊκά και αποθήκευση ενέργειας
- Δέσμευση Τακαϊτσι για έλεγχο του χρέους και συγκράτηση των ομολόγων
- METLEN: Νέα συμφωνία για το γάλλιο με ιαπωνική εταιρεία
- Το ρήγμα Μητσοτάκη, Σαμαρά κορυφώνεται στην επέτειο του κόμματος
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Το Γάλλιο ανοίγει τις πόρτες παγκόσμιων εταιριών για τη METLEN
- Εσπευσμένη αποχώρηση των αμερικανικών B-1 από τη Βρετανία υπό τον φόβο ιρανικού χτυπήματος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








