Σχεδόν οκτώ στους δέκα (79%) φοβούνται ότι «το Ιράν μπορεί να στοχοποιήσει Αμερικανούς πολίτες, σε απάντηση για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα»
Οι Αμερικανοί πολίτες ανησυχούν για μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν και φοβούνται ότι η βία μπορεί να κλιμακωθεί, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos. Η τριήμερη δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Δευτέρα πριν από την επίθεση του Ιράν στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ, στο Κατάρ.
Σχεδόν οκτώ στους δέκα (79%) είπαν ότι φοβούνται ότι «το Ιράν μπορεί να στοχοποιήσει Αμερικανούς πολίτες, σε απάντηση για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα», ενώ ανησυχούν επίσης και για το στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει στη Μέση Ανατολή. Σε ποσοστό 84% απάντησαν ότι ανησυχούν γενικά για την εντεινόμενη σύγκρουση.
Η δημοσκόπηση, με τη συμμετοχή 1.139 ενηλίκων σε πανεθνικό επίπεδο, υπογραμμίζει τον βαθύ διχασμό των ΗΠΑ για το τι θα πρέπει να κάνει στο εξής τη Ουάσινγκτον, αλλά και τους πολιτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Τραμπ, η δημοτικότητα του οποίου έπεσε στο 41%, στο χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της θητείας του, τον Ιανουάριο.
Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης ανέρχεται στις 3 μονάδες.
Μόνο το 32% των ερωτηθέντων είπε ότι θέλει να συνεχιστούν τα αεροπορικά πλήγματα, ενώ το 49% αντιτίθεται. Ωστόσο, όσοι πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα στηρίζουν τη συνέχιση των επιθέσεων, σε ποσοστό 62% και μόνο το 22% διαφωνεί. Οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται διχασμένοι στο ερώτημα αν στηρίζουν τον άμεσο τερματισμό της εμπλοκής των ΗΠΑ στο Ιράν: το 42% τάσσεται υπέρ και το 40% κατά.
Μεταξύ των Δημοκρατικών, η μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του άμεσου τερματισμού της σύγκρουσης και δεν επιθυμεί να συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στο Ιράν.
Η δημοτικότητα του Τραμπ μειώθηκε κατά 1 μονάδα από την αρχή του μήνα. Είναι σχετικά σταθερή το τελευταίο διάστημα αλλά έχει πέσει πολύ κάτω από το 47%, το ποσοστό που κατέγραψε άλλη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos αμέσως μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασία: Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τις αγορές σε νέα υψηλά
- Πρεμιέρα για το Chios Pass και το Kythira Pass 2026 με αιτήσεις από σήμερα Πέμπτη 14/05
- Θερμές δηλώσεις από Τραμπ, αυστηρές προειδοποιήσεις από τον Κινέζο ηγέτη με αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
- Στο στόχαστρο της Εφορίας 12.000 φορολογούμενοι για κρυφά εισοδήματα
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Wall Street: Μικτές τάσεις με υψηλό ενδιαφέρον για μετοχές εταιρειών ΑΙ
- «Αγκάθι» η ενέργεια για τη νέα μονάδα καρκινικών φαρμάκων της Winmedica
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είσοδος στο κλαμπ των ισχυρών του MSCI
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








