Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 0,96% στις 39.158 μονάδες
Κέρδη στις ασιατικές αγορές ενισχυμένες από τα ισχυρότερα μέτρα που έχει λάβει η Κίνα για την αντιμετώπιση της κρίσης των ακινήτων της και από τις προσδοκίες για μείωση των παγκόσμιων επιτοκίων εντός εβδομάδων.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 0,96% στις 39.158 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,25% σε υψηλό διετίας.
Στην Κίνα υψηλότερα κατά 0,38% ο Shanghai Composite στις 3.166 μονάδες, κατά 0,5% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 19.650 μονάδες, κατά 0,54% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.739 μονάδες και κατά 0,63% ο δείκτης ASX στην Αυστραλία στις 8.133 μονάδες.
Νωρίτερα σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών στο 3,45% και 3,95%, αντίστοιχα.
Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για το εμπόριο, τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Ιαπωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








