Κέρδη πάνω από 1% σε Τόκιο και Ταϊβάν
Οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά και το δολάριο σταθεροποιήθηκε τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις εξελίξεις της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) μετά τη μείωση επιτοκίων της περασμένης εβδομάδας. Ταυτόχρονα οι επενδυτές αξιολογούν και το νέο καθεστώς που ισχύει στις βίζες εξειδικευμένων εργαζομένων, εξέλιξη που συγκρατεί τις προσδοκίες.
Ο βασικός δείκτης της Ινδίας υποχώρησε, αφού η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει από τις εταιρείες να πληρώνουν 100.000 δολάρια για νέες βίζες εργαζομένων H-1B, πλήγμα για τον τεχνολογικό κλάδο που βασίζεται σε εξειδικευμένους εργαζομένους από την Ινδία και την Κίνα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ υποχώρησαν, με τα futures του S&P να κινούνται 0,1% χαμηλότερα, ενώ τα ευρωπαϊκά futures έδειχναν μια υποτονική έναρξη.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε 0,1%. Ο Nikkei στο Τόκιο σημείωσε σημαντική άνοδο 1,3% και οι μετοχές στην Ταϊβάν κέρδισαν πάνω από 1% σε νέο ιστορικό υψηλό.
Ο κλάδος πληροφορικής της Ινδίας, αξίας 283 δισ. δολαρίων, που αντλεί πάνω από το ήμισυ των εσόδων του από τις ΗΠΑ, αναμένεται να υποστεί βραχυπρόθεσμο πλήγμα εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων Ινδίας-ΗΠΑ. Ο Τραμπ τον περασμένο μήνα διπλασίασε τους δασμούς στις εισαγωγές από την Ινδία έως και 50%, εν μέρει λόγω των αγορών ρωσικού πετρελαίου από το Νέο Δελχί.
Οι τεχνολογικές εταιρείες ενδέχεται επίσης να βρεθούν σε δύσκολη θέση, αντιμετωπίζοντας τιμωρητικά μέτρα αν στραφούν σε υπεργολαβίες εργασίας στο εξωτερικό επειδή δεν βρίσκουν αρκετούς εργαζομένους στις ΗΠΑ.
Στην Κίνα, οι μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για το TikTok.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέσεντ: ΗΠΑ και Κίνα θα καταρτήσουν πρωτόκολλο συνεργασίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα 391 ευρώ χωρίς ηλικιακά κριτήρια
- Noval Property: Μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή – Στις 22 Ιουνίου η αποκοπή
- ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου με υψηλή αποδοχή 96,69% και συμμετοχή μετόχων στη Γενική Συνέλευση άνω του 70%
- Γαλλία: Αίρεται η καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο «Ambition»
- Νέα οργανωτική εξέλιξη στην Kosmocar – Αναχωρεί ο Ζακ Χαζάν
- ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 13/05/2026
- ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ ΤΗΣ 13-05-2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








