Σε αντίθεση με την πτώση των τιμών στην Ασία
Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησε θετικά. Λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, οι δείκτες των βασικότερων χρηματιστηρίων σημειώνουν άνοδο.
Φαίνεται ότι η απόσυρση του Τζο Μπάιντεν μάλλον καθησύχασε παρά ανησύχησε τους επενδυτές, δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορούσε να στηρίξει ο ίδιος την υποψηφιότητά του μετά την αποδεδειγμένη αστάθεια που παρουσίασε σε δημόσιες εμφανίσεις του. Η απόσυρσή του ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη μετά την και εν μέσω των δημοσκοπήσεων που έδειχναν την αυξανόμενη πιθανότητα νίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 μετά από μισή ώρα συναλλαγών σημειώνει άνοδο 0,57% στις 512,94 μονάδες. Οι επί μέρους ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν ανάλογα ποσοστά ανόδου. Ο Dax στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,56%, ο CAC στο Παρίσι +0,61% και ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,55%. Ο FTSE-MiB στο Μιλάνο κερδίζει 0,41%.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ανοίγει περίπου 20 λεπτά αργότερα, επίσης δείχνει τάση ανόδου. Ο Γενικός Δείκτης στις πρώτες καταγραφές της ημέρας δείχνει άνοδο 0,21% στις 1467,53 μονάδες.
Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται 0,53% ενώ σε ότι αφορά τις εξελίξεις γύρω από την Attica Bank μετά την ανακοίνωση των όρων της συμφωνίας των μετόχων η μετοχή υποχωρεί και σήμερα 12,30% στα 10,7 ευρώ.
Αλλες μετοχές που από την αρχή δείχνουν αξιοσημείωτη κίνηση είναι της Αβαξ +2%, της Ιντρακόμ +2,35% και της Ιντρακάτ +1,3%.
H πτώση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 20,54% οφείλεται στο ότι η μετοχή από σήμερα είναι υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή.
Πτωτικά κινείται η ΔΕΗ με την τιμή να έχει απώλειες 1,56% στα 11,36 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








