Ο δείκτης Nikkei κατέγραφε άνοδο 0,32% στις 39.404 μονάδες
Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να παίρνουν ώθηση από την Κίνα, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας έθεσε σε ισχύ το εργαλείο για ύψους 500 δις. γουάν για να τονώσει τις κεφαλαιαγορές.
Ο δείκτης Nikkei κατέγραφε άνοδο 0,32% στις 39.404 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν 0,76%
Στην Κίνα, κέρδη 2,95% για τον Shanghai Composite στις 3.355 μονάδες, άνοδο 4,22% κατάγραφε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 21.508 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Σεούλ κινούνταν υψηλότερα κατά 0,6% στις 2.609 μονάδες, και κατά 0,29% ο ASX στην Αυστραλία στις 8.211 μονάδες.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας γνωστοποίησε ότι θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να ενταχθούν σε ένα νεοσύστατο σύστημα χρηματοδότησης, ένα σχέδιο που ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ως μέρος μιας σειράς μέτρων τόνωσης που οδήγησαν τις κινεζικές μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Κ. Γκιλφόιλ: Στις 09/07 τελειώνει το σίριαλ με την τοποθέτησή της ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα
- ΕΛΑΣ: Εντοπίστηκε σπίτι – εργοστάσιο κοκαϊνης στα νότια προάστια
- Ookla: Hawaiian Airlines και Qatar Airways στην κορυφή στις ταχύτητες διαδικτύου χάρη στη Starlink
- Οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ ζητούν περισσότερα από το Euronext
- Μιχαηλίδου: 1.000 νέες κατοικίες σε συνεργασία του κράτους με τους δήμους
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κατατέθηκε πρόταση μομφής σε βάρος της – Την Πέμπτη 10/07 η ψηφοφορία
- Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 5% στις διεθνείς αφίξεις τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις