Υπεραπόδοση για τράπεζες με κέρδη 3,1%.
Μετά από δύο εβδομάδες με αρνητικό πρόσιμο, το Χρηματιστήριο Αθηνών εισέρχεται στη νέα εβδομάδα με ισχυρή ανάκαμψη, ανακτώντας το χαμένο έδαφος τουλάχιστον της τελευταίας εβδομάδας.
Ο Γενικός Δείκτης, συνεπικουρούμενος από την ανοδική αντίδραση και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, σημείωσε άνοδο 1,74% και έκλεισε στις 1.285,27 μονάδες. H άνοδος συνδυάστηκε από αύξηση των συναλλαγών η αξία των οποίων προσέγγισε τα 109 εκατ. ευρώ. Λίγο μετά το κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της ημέρας και λίγο πριν το δικό του κλείσιμο η άνοδος είχε περιοριστεί σε 0,20% στις 449,35 μονάδες. Και αυτό γιατί αν και οι δείκτες στις ΗΠΑ ξεκίνησαν με άνοδο, στη συνέχεια επκράτησαν μεικτές τάσεις με τον Dow Jones να χάνει το σύνολο των κερδών του, όπως και ο S&P 500 με μόνο τον Nasdaq να διατηρεί το θετικό του πρόσημο.
Οδηγός στην άνοδο των ελληνικών μετοχών ήταν οι τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να κάνει άλμα 3,1%. Η Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 4,1% στα 1,5 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα +3,23% στα 6,4 ευρώ, η Eurobank +1,17%, και η Τράπεζα Πειραιώς 4,72% στα 3,32 ευρώ.
Ανοδικό ξέσπασμα με κέρδη 5,97% είχε η μετοχή του ΟΛΠ ενώ άλλες μετοχές με υπεραπόδοση ήταν οι Jumbo 3,92%, ΕΧΑΕ 3,92%, Τέρνα Ενεργειακή 3,08%, Ελληνικά Πετρέλαια 2,53%, Μυτιληναίος 2,5%, ΒΙΟΧΑΛΚΟ 2,46%, ΔΕΗ 2,32%, Φουρλής 2,3%, ΑΔΜΗΕ 1,99%, Aegean 1,93%, Motoroil 1,85%.
Μικρότερα κέρδη είχε η Lamda Development 1,51%, ο ΟΠΑΠ 1,13% και η Coca Cola HBC 0,49%.
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,09%, ΟΤΕ -1,81%, ΕΥΔΑΠ -0,91% και ΓΕΚ Τέρνα -0,61%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







